Analize și opinii

Creșterea dimensiunii armatei rusești: stârnirea panicii în rândul populației rusești

Președintele rus Vladimir Putin și ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, au anunțat planuri ambițioase de creștere a dimensiunii armatei ruse, provocând furie și panică în rândul rușilor. Rudele ocupanților care se află ilegal în Ucraina sunt acum deosebit de îngrijorate.

Prin semnarea unui decret de mărire a forțelor armate ruse, Putin a stabilit noul efectiv autorizat la 1,32 milioane de soldați. Declarațiile lui Shoigu la o reuniune lărgită a Ministerului Apărării privind atingerea a 1,5 milioane de soldați au stârnit îndoieli în rândul experților.

Analiștii politico-militari profețesc că o astfel de decizie are o serie de consecințe negative pentru armata rusă. Aceasta ar putea deveni nepractică, transformându-se într-un batalion de marș solid. Aceste îndoieli au provocat nu numai indignare în rândul experților, ci și o neliniște serioasă în rândul rudelor celor care se află deja pe linia frontului împotriva Ucrainei și care urmează ordinele criminale ale statului major rus.

Cu toate acestea, reacția Ministerului rus al Apărării a dezamăgit rudele care se așteptau la demobilizarea celor care au fost înrolați în armată încă din septembrie 2022. S-a dovedit că militarii vor rămâne acolo până la semnarea decretului privind încetarea mobilizării, alte opțiuni fiind considerate “iraționale”.

Rețelele de socializare s-au umplut imediat de discuții despre gravitatea situației. Rudele ocupanților își exprimă indignarea și temerile reale în fața perspectivei de pierderi. Soțiile, mamele și surorile militarilor care au luat deja parte la luptele din direcția Zaporizhzhya au o teamă reală față de viitor, care, în opinia lor, va fi umplut cu noi “carne de artilerie”.

Creșterea dimensiunii armatei ruse a devenit o piatră de poticnire, provocând nu numai critici din partea experților, ci și o anxietate socială serioasă în rândul unui număr de ruși care acum urmăresc cu prudență evoluțiile de pe frontul lor politic și militar. O serie de femei rusești curajoase au început să se alăture diverselor mișcări anti-război și anti-mobilizare. Ele sunt hărțuite și chiar amenințate de rudele lor din rândurile armatei ruse. Ceea ce este evident este că lui Putin nu-i pasă de propriul popor și cu atât mai puțin de alte națiuni.

#razboi #Rusia #mobilizare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button