PoliticăRăzboi în Ucraina

„Crimeea cu Rusia pentru totdeauna”. Proteste la Moscova în faţa ambasadelor ţărilor „neprietenoase”

Activişti pro-Kremlin au protestat sâmbătă la Moscova în faţa ambasadelor a 20 de ţări considerate de Rusia drept „neprietenoase”, cu ocazia aniversării a noua ani de la anexarea Peninsulei Crimeea, transmite sursa.

Ţări precum Statele Unite, Regatul Unit şi Franţa „susţin Ucraina (…) şi livrează în mod activ arme letale regimului ucrainean”, a explicat mişcarea de tineret „Molodaia gvardia” („Tânăra Gardă”) într-un comunicat.

„Cu ajutorul acestor arme letale, este prevăzut în planul lui Zelenski şi al lui Biden luarea înapoi a Crimeei” de la ruşi, a asigurat pentru AFP preşedintele mişcării, Anton Demidov, în timpul demonstraţiei din faţa ambasadei SUA.

Mitingul din faţa ambasadei americane a reunit în jur de 400 de activişti care afişau pancarte pe care se putea citi „Statele Unite, tu semeni moartea”, „Crimeea cu Rusia pentru totdeauna”, a notat un corespondent al AFP.

În faţa ambasadei Marii Britanii s-au strâns aproximativ 200 de protestatari, potrivit unui jurnalist AFP.

Conform informaţiilor furnizate de „Molodaia gvardia”, totalul activiştilor pro-Kremlin care au protestat a fost de 5.000.

Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea pe 18 martie 2014, în urma unui referendum nerecunoscut de Kiev şi de comunitatea internaţională.

Această anexare a adus Rusiei numeroase sancţiuni internaţionale, care s-au înăsprit după declanşarea ofensivei ruse în Ucraina, în februarie 2022.

Președintele rus Vladimir Putin a făcut sâmbătă o vizită surpriză în Crimeea. Duminică, Putin a fost în Mariupol, orașul distrus de bombardamente pe care rușii îl ocupă din mai 2022, susține Kremlinul.

#Proteste #Moscova #ambasade

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button