Analize și opiniiInternaţionalRăzboi în Ucraina

Crimeenii trebuie să înțeleagă că trăiesc în condiții de război: Tașeva și Seleznyov despre exploziile de la Sevastopol

Pe 23 iunie, în Sevastopolul ocupat, au izbucnit explozii. Localnicii nu au fost avertizați de semnalul de avertizare aerian cu privire la pericolul cu rachetă. În plus, ocupanții au amplasat o instalație militară în zona plajelor Uchkiivka și Lyubimivka, unde se odihnește populația civilă, transmite sursa.

Expertul militar Vladyslav Seleznyov și Reprezentantul Permanent al Președintelui Ucrainei pe lângă ARC Tamila Tasheva au spus lui Suspilne Crimeea despre activitatea apărării aeriene ruse și consecințele nealertării populației civile în timpul unui atac cu rachete.

Vladyslav Seleznyov a remarcat că, judecând după videoclipul care circulă pe internet, atacul a fost efectuat de o rachetă de tip ATACMS cu un focos cluster. El a afirmat că acest tip de rachetă este eficient pentru distrugerea obiectelor neblindate și, de asemenea, a adăugat că rachetele se îndreptau cel mai probabil către sistemele de apărare aeriană ale ocupanților. Expertul a subliniat că în ziua atacului au apărut informații că complexul rusesc de supraveghere radar Nebo-M, care se află în partea de nord a Sevastopolului, a fost avariat.

„Adică unele dintre rachete au zburat și și-au îndeplinit misiunea. Una dintre rachete, care a fost avariată, cel mai probabil din cauza contramăsurilor fizice ale sistemului de apărare aeriană TOR M2, nu a atins ținta. Ca urmare a daunelor și distrugeri, a provocat mutilări în rândul populației. Dacă apărarea aeriană rusă nu ar fi intervenit cu rachetele ucrainene, acestea ar fi îndreptat spre locul în care erau îndreptate”, a menționat el.

Vladislav Seleznyov a reamintit că cetățenii ruși nu au loc pe teritoriul Crimeei ucrainene.

„Ar fi putut să se protejeze de impactul rachetelor ucrainene dacă nu ar fi încălcat legislația ucraineană și nu ar fi venit în Crimeea ocupată temporar”, a adăugat expertul.

El a mai declarat că ocupanții încearcă să prezinte Crimeea ca o regiune complet sigură în care nu au loc ostilități, care nu este nici o regiune de primă linie, nici o regiune de linie de front.

„Deci este evident că în astfel de condiții sistemul de apărare civilă în cadrul alertării populației civile nu funcționează. Până la urmă, rachetele care se îndreptau spre Sevastopol au fost înregistrate încă de la început în regiunile de nord-vest ale Crimeei. Adică rușii a avut timp să pornească difuzoarele și sirenele, astfel încât să avertizeze în avans populația civilă care se afla pe plajă în apropierea unității militare, pentru că este foarte convenabil ca Gauleiterul rus să spună că Crimeea este o regiune complet sigură, dar aceasta nu este cazul. Există o declarație clară că populația civilă nu are ce face în locurile ostilităților”, a subliniat Vladyslav Seleznyov.

El a explicat că sistemele de apărare aeriană ale ocupanților din Sevastopol constituie o apărare pe mai multe niveluri, prin urmare armata rusă le plasează acolo unde există oportunitate și raționalitate militară, dar nu țin cont de faptul că aceste obiecte se pot învecina cu obiectele civile şi locuri de adunare a oamenilor.

Vladyslav Seleznyov a remarcat că este mai important ca armata rusă să asigure funcționarea sistemelor de apărare aeriană, deoarece pentru ei Crimeea și Sevastopolul sunt o bază militară continuă.

Expertul militar a remarcat că ceea ce s-a întâmplat pe plaja din Sevastopol a fost rezultatul apărării antiaeriene a ocupației.

„Pentru a acoperi această bază din aer din Sevastopol și în jurul ei, a fost desfășurată o rețea extinsă de apărare antiaeriană și antirachetă. Ceea ce s-a întâmplat ieri pe plaja din Uchkiivka este o consecință a muncii de luptă a elementelor individuale ale sistemul de apărare aeriană (al ocupanților – n.red.),” a explicat Seleznyov.

Tamila Tasheva, reprezentanta permanentă a Președintelui Ucrainei în ARC, a spus că autoritățile de ocupație nu vor să se gândească la viața Crimeei și au nevoie de peninsula ca bază militară.

„Plasarea bazelor militare printre infrastructura civilă este responsabilitatea puterii ocupante”, a spus ea.

Tamila Tasheva a subliniat că Ucraina nu atacă infrastructura civilă, așa că Crimeii trebuie să fie cât mai departe de instalațiile militare.

„Dacă locuiți într-un oraș în care se află o instalație militară, dacă este posibil, încercați să vă asigurați siguranța și mutați-vă într-un loc în care nu sunt. Trebuie să înțelegeți că acesta este un război și trăiți în condiții de război, așa că ar trebui să nu se bazează doar pe puterea ocupantă, pentru că nu le pasă de viețile oamenilor. Vor face tot ce le stă în putință pentru a arăta Ucraina într-o lumină proastă și vor scrie greșelile lor despre Ucraina”, a spus reprezentantul permanent al președintelui Ucrainei.

#Tașeva #Seleznyov #Sevastopol #explozii

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button