Război în Ucraina

Cum sunt primiți acasă soldații ucraineni căzuți pe front

O înregistrare video emoționantă a surprins cum sunt primiți acasă soldații ucraineni căzuți pe front, toți oamenii aflați pe marginea șoselei coborând din mașini pentru a aduce un ultim omagiu unui soldat ucis în luptă.

Filmarea distribuită de armata ucraineană pe pagina sa de Twitter arată cum rând pe rând, toți șoferii și pasagerii aflați în mașini ies din ele, unii dintre ei punându-se în genunchi și aplecându-și capul când dricul se apropie, transmite sursa.

Deși administratorii paginii nu oferă context pentru înregistrare, ca de exemplu locul unde ea a fost filmată, mai mulți ucraineni explică în comentarii că dricurile care transportă acasă trupurile soldaților căzuți în luptă sunt marcate cu mesajul „Pe scut” pentru a fi recunoscute de oameni.

Culoarea frunzelor din copacii aflați la marginea șoselei sugerează însă că filmarea a fost realizată recent.

Anton Gherașcenko, unul dintre consilierii ministrului ucrainean de Externe, Denis Monastîrski, a explicat într-o postare făcută pe pagina sa de Twitter luna trecută că în cadrul Gărzii Naționale a Ucrainei există o unitate specială numită „Pe scut” ai cărei membri caută trupurile neînsuflețite ale militarilor căzuți pe front.

„Ei muncesc în fiecare zi în teritoriile eliberate și în apropierea frontului, punându-se în pericol pentru a-i aduce acasă pe Apărătorii noștri”, nota el pe 19 septembrie.

#soldații_ucraineni #căzuți_pe_front #primirea #video_emoționant

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button