Război în Ucraina

Putin rămâne fără soldați: Cea mai gravă veste de pe front

Până la finalul anului pierderile de vieți omenești ale armatei ruse pe fronturile din Ucraina vor atinge nivelul de 100.000. Zilnic, în confruntările cu forțele militare ucrainene mor câteva sute de militari și mercenari ruși.

Estimarea îi aparține președintelui ucrainean, Vladimir Zelenski. Pe de altă parte, Moscova caută să epuizeze apărarea antiaeriană a Kievului folosind rachete de croazieră neînarmate, transmite sursa.

Președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, susține că Rusia pierde zilnic, în confruntările cu apărătorii ucraineni, sute de oameni. El spune că este vorba despre militari, dar și de mercenari aduși să lupte în războiul din Ucraina. În acest context, Zelenski estimează că, până la finalul acestui an, Rusia va pierde în jur de 100.000 de oameni pe front.

Vladimir Zelenski a vorbit despre situația de pe front în mesajul video pe care l-a transmis marți seara. El a subliniat că situația este dificilă și că rușii încearcă să lanseze o ofensivă în regiunea Donețk și să câștige un punct de sprijin în Luhansk. Armata rusă caută să-și deplaseze forțele spre Harkov și desfășoară anumite operațiuni militare în zona de sud a țării.

„Dar Forțele Armate ale Ucrainei menţin apărarea și, în fiecare zi, nu permit inamicului să-și realizeze intențiile. (…) Anul acesta, Rusia va pierde 100.000 de soldați uciși și numai Dumnezeu știe câți mercenari. Iar Ucraina va rămâne în picioare”, a dat asigurări Vladimir Zelenski.

Potrivit liderului ucrainean, rușii trimit trupe regulate în regiunea Donețk, dar pierd, zilnic, sute de oameni recent mobilizați și mercenari. 

De altfel, conform unui bilanț al Statului Major din Ucraina, Rusia ar fi pierdut pe front, de la începutul invaziei, în jur de 88.380 de militari. Aceste pierderi au crescut foarte mult din momentul în care au fost aruncați în luptă noii militari mobilizați în luna octombrie. Mult mai prost pregătiți și echipați, aceștia au devenit victime sigure forțelor militare ucrainene.

Rusia vizează epuizarea stocurilor apărării aeriene din Ucraina

Pe de altă parte, Rusia caută să epuizeze stocurile de proiectile antiaeriene pe care le deține Kievul și lansează atacuri cu rachete de croazieră neînarmate Acestea au fost concepute pentru a transporta focoase nucleare. 

Un înalt oficial militar american a făcut aceste precizări sub protecția anonimatului. El a confirmat estimările britanice conform cărora, Rusia scoate încărcătura nucleară din rachetele de croazieră și lansează muniție fără focos spre Ucraina.

„Este cu siguranță ceva ce încearcă să facă pentru a atenua efectele sistemelor de apărare aeriană pe care le folosesc ucrainenii”, a spus oficialul de la Pentagon.

Mai multe fotografii din surse deschise arată rachete de croazieră dezvoltate în anii 1980 doborâte în Ucraina, cu focosul probabil înlocuit cu balast. Pentagonul susține că intensificarea atacurilor aeriene ale Rusiei în Ucraina este concepută și pentru a epuiza rezervele de apărare ale Kievului. Astfel, speră Moscova, într-un final va obține controlul aerian.

În aceste condiții, Statele Unite și alți aliați s-au concentrat pe furnizarea de provizii de apărare aeriană. Ajutorul variază de la sistemele moștenite din epoca sovietică până la cele moderne, conform Reuters.

#Putin #soldați #Ucraina #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button