Război în Ucraina

Dacă rușii se îndreaptă spre sud vor ataca Odesa

Dacă rușii vor avea posibilitate vor merge la Odesa. Până acum, nu au avut această opțiune. Acest lucru a fost declarat de analistul ISW Natalya Bugayeva într-un interviu pentru Ukrayinska Pravda.

„Din punct de vedere militar mi se pare că acum nu au ocazia să ia Odesa. Vor fi lovituri cu rachete pe care le vedem. Dar cred că este prematur să vorbim despre Odesa acum, până când nu vor termina cu Donbasul. 

Însă intențiile lor nu s-au schimbat. Dacă vor ataca în regiunea de sud, va avea loc ulterior o ofensivă asupra orașului Odesa care va fi unul dintre primele lor obiective – au nevoie de ea nu numai pentru controlul asupra sudului Ucrainei, controlul asupra Mării Negre, dar este importantă pentru Moldova și pentru Transnistria”, a spus ea, transmite sursa.

Potrivit ei, a fost extrem de important ca rușii să fie expulzați de pe Insula Șerpilor, informează unian.net.

„O victorie importantă pentru Ucraina atât din punct de vedere militar, cât și moral. Rușii sunt obsedați de această insulă. Cred că ați văzut expresia lui Dugin că cineva controlează Șarpele, el controlează cursul istoriei. Ei înșiși au acordat foarte multă importanță. Iar acum trebuie să explice că acesta este un „gest de bunăvoință”, a adăugat analistul.

Anterior, ISW a spus că, fără noi realizări teritoriale, armata rusă continuă războiul din Ucraina pentru a putea reface forțele.

#război #Odesa #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button