Politică

De ce Dodon se ține atât de tare de stăpânii săi de la Kremlin: venitul lui Igor Dodon din Uniunea de afaceri Moldo-Rusă

Fostul președinte al țării, Igor Dodon, ar fi primit un salariu 29 mii de dolari și bonus lunar de peste 14 mii de dolari în perioada în care a îndeplinit funcția de Președinte al Asociației Obștești „Uniunea de afaceri Moldo-Rusă”.

Despre aceasta comunică într-un articol The Washington Post, cu referire la informații din unele acte de investigație ucraineană. Mai mult, publicația notează că în contract erau prevăzute anumite obligații ce-l vizau pe Dodon, transmite sursa.

După ce Igor Dodon s-a retras din Partidul Socialist, acesta a fost numit președinte al Asociației Obștești „Uniunea de afaceri Moldo-Rusă”, o organizație înființată de Delovaia Rossia și legată de Kremlin, notează The Washington Post. Salariul de funcție ar fi fost de 29.016 dolari lunar și un bonus lunar de 14.508 dolari, potrivit documentelor la care face referire publicația.

Cu toate acestea, contractul ar fi inclus anumite condiții. „Igor Dodon trebuia să primească aprobare de la noul angajator pentru tot ce spunea în public”, se menționează în articol. Acest lucru ar fi demonstrat de o captură de ecran a unei conversații prin SMS între Dodon și Igor Ciaika, cunoscut om de afaceri rus care este fiul fostului procuror general al Rusiei. În conversația din 2 decembrie 2021, Dodon a insistat că ar fi „o persoană liberă” „Liber, dar restricționat de etica corporatistă a Uniunii (ruso-moldovenești)”, ar fi scris Ciaika.

AGORA a solicitat reacția avocatului ex-președintelui Igor Dodon. Nicolae Posturusu a comunicat că după plecare din Parlament, Igor Dodon a fost angajat in calitate de Președinte a Asociației Obștești „Uniunea de afaceri Moldo-Rusă” cu un salariu de 160.000 de lei începind cu luna noiembrie 2021. Iar din luna aprilie a anului curent nu, acesta nu mai primește salariu.

Mai mult, avocatul ex-președintelui a oferit redacției tabelul de salarizare pentru ultimele luni în carea a activat Igor Dodon în funția de președinte al asociației:

#Dodon #marionetă #Kremlin

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button