Politică

Scandalul de la Franzeluța continuă: Slusari cere să fie suspendat concursul, iar procedura să fie investigată

Scandalul la Franzeluța se extinde. În dimineața zilei de 19 noiembrie, ex-deputatul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Alexandru Slusari, a venit cu un mesaj pe Facebook, în care cere să fie suspendat concursul în urma căruia a fost numit miercuri, 16 noiembrie, în funcția de director al SA „Franzeluța”, Andrei Beșliu. Totodată, Slusari susține că directorul-adjunct al Agenției Proprietății Publice (APP) Tatiana Savva „s-a grăbit să anunțe câștigătorul concursului” și „a favorizat selectarea candidatului Andrei Beșliu”, care, nu are vreo  tangență cu domeniul panificației, transmite sursa.

„Director-adjunct Agenției Proprietății Publice Tatiana Savva s-a grăbit să anunțe câștigătorul concursului la funcția de director al întreprinderii, fără că să fie semnat procesul-verbal.

Acest lucru s-a întâmplat în pofida faptului că au fost încălcate toate termenele și procedurile de desfășurare a concursului. Nu a fost luat în calcul nici avizul serviciilor speciale despre Andrei Beșliu și legăturile companiei lui cu Vladimir Andronache.

Toate aceste au amplificat ipoteza că doamna Savva a favorizat selectarea candidatului Andrei Beșliu, care, repet, nu are nici o tangență cu domeniul panificației. Iar acum nimeni din reprezentanții guvernării nu dorește să iasă în fața colectivului de aproape 1500 de oameni, care două zile la rând au protestat împotriva acestor jocuri obscure cu soarta întreprinderii strategice. Colectivul este revoltat și în mare parte are dreptate”, a scris Slusari.

Totodată, Alexandru Slusari consideră că este nevoie de intervenția urgentă a directorului APP. 

„Concursul ar trebui să fie cel puțin suspendat, iar toată procedura urmează să fie investigată de organele competente. Altfel situația va ieși total de sub control și se va transforma într-o grevă la cea mai importantă întreprindere de panificație”, a conchis de scris Slusari.

Am încercat să luăm o reacție din partea Tatianei Savva, dar la momentul publicării articolului aceasta nu ne-a răspuns la telefon. Anterior, într-un comentariu pentru TV8 noul director Andrei Beșliu a declarat că venirea sa la conducerea întreprinderii va influența salariile angajaților doar în sens pozitiv.

„Referitor la proteste este dreptul fiecăruia să-și manifeste prin protest anumite indignări, doar că eu vin pe poziția de director ca să fortific această companie”, ne-a comunicat Andrei Beșliu.

APP a anunțat miercuri, 16 noiembrie că Andrei Beșliu este candidatul care a cumulat cel mai mare punctaj pentru funcția de director al SA „Franzeluța”, care a rămas fără director în octombrie 2021, atunci când Boris Andros și-a dat demisia. De atunci și până în prezent, funcția de director general interimar a fost ocupată de Victor Matcov. Deși au fost mai multe încercări de a-l demite, angajații întreprinderii au protestat de fiecare dată, astfel acesta a rămas în fruntea instituției.

#SA_„Franzeluța” #Scandal #Slusari

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button