Război în Ucraina/Война в Украине

De ce iarna aceasta va pune în pericol vieţile a milioane de ucraineni

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că iarna care vine va ameninţa viaţa a milioane de ucraineni, după ce bombardamentele rusești au devastat infrastructura energetică a ţării. Mai mult, oamenii nu au acces la medicamente, iar sute de spitale au fost avariate în timpul luptelor.

OMS: Iarna aceasta va pune în pericol vieţile a milioane de ucraineni

„Iarna aceasta va pune în pericol vieţile a milioane de oameni în Ucraina”, a declarat Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa. „Pur şi simplu, iarna aceasta va fi o problemă de supravieţuire”, a spus el, transmite sursa.

Daunele aduse infrastructurii energetice a Ucrainei „au deja efecte devastatoare asupra sistemului de sănătate şi asupra sănătăţii populaţiei”, a adăugat Hans Kluge.

Despre situația dificilă din Ucraina a vorbit și Jarno Habicht, reprezentantul OMS în Ucraina. Acesta a declarat pentru CNN că un ucrainean din cinci nu are acces la medicamente, în prezent.

Situația este și mai grea în regiunile ocupate de Rusia, unde o persoană din trei are dificultăți în a-și procura medicamente, a adăugat acesta.

Oficialul OMS spune că atacurile continue asupra infrastructurii ucrainene au afectat și rețeaua de spitale.

„Estimez că 50% din infrastructura energetică a fost avariată sau distrusă. Se întâmplă chiar în pragul unei ierni în care temperaturile pot ajunge şi la minus 20 de grade. Putem considera că este cel mai mare atac la adresa sistemului de sănătate pe teritoriul Europei de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război mondial”, a declarat Jarno Habicht.

Potrivit OMS, în Ucraina au avut loc, până acum, 703 atacuri care au afectat unităţile spitaliceşti.

#OMS #război #Ucraina #iarna

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button