Politică

De ce Marina Tauber nu poate părăsi Republica Moldova

Judecătoria Chișinău a explicat că deputata Marina Tauber, fostă reprezentantă a partidului interzis Șor, a primit interdicția de a părăsi țara pentru următoarele 60 de zile din două motive principale.

Primul motiv este că deputata a anunțat pe rețelele sociale că „intenționează să plece din Republica Moldova pe termen nedeterminat”, conform informațiilor transmise de catre newsmaker.md.

Al doilea motiv este că Marina Tauber avea deja un bilet de avion pentru data de 12 august.

În plus, instanța a menționat că această decizie poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de trei zile.

Reamintim că pe 12 august, procurorii anticorupție au solicitat la Judecătoria sectorului Buiucani din Chișinău interzicerea plecării din țară a deputatei independente Marina Tauber, fostă deputată a partidului interzis Șor. Procuratura a motivat solicitarea prin dorința de a reduce riscul de evaziune și de a asigura prezența inculpatei la procesele de judecată.

Judecătoria Buiucani a decis pe 12 august că Marina Tauber nu poate părăsi teritoriul Republicii Moldova pentru următoarele 60 de zile.

Pe 8 august 2024, Marina Tauber a declarat pe canalul ei de Telegram că primește amenințări și a spus că este intimidată și forțată să plece din țară. Ulterior, aceasta a precizat că presa a interpretat greșit sau a vrut să înțeleagă greșit mesajul ei.

#Tauber #plecare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button