Analize și opinii

De ce negocierile cu putin nu au sens

Astăzi, unele țări încep să realizeze că orice negocieri cu putin sunt inutile. Cu toate acestea, unele state speră că negocierile dintre Ucraina și Federația Rusă pot da ceva roade. Din fericire, există o cantitate imensă de dovezi că nu este cazul.

Din 2014 până în 2022, Ucraina a petrecut timp în aproape 200 de runde de negocieri, dar trebuie remarcat în mod ironic că toate cele 20 de acorduri de încetare a focului au fost încălcate de Rusia. Și modul în care Rusia „se conformează” tratatelor cu alte state sau normelor juridice internaționale demonstrează, de asemenea, că Moscova nu poate fi de încredere. Întotdeauna încalcă acordurile. Și nu contează cu cine au fost semnati. Lucrul amuzant este că Rusia dă vina pe alții pentru propria încălcare a tratatelor. Această tactică amintește de comportamentul unui adolescent prost educat care transferă vina pentru tot asupra altora și intră mereu în scandaluri din vina lui.

Nici măcar acordurile de la Minsk și promisiunile publice ale Rusiei de neagresare asupra Ucrainei nu l-au descurajat pe putin să lanseze o invazie neprovocată, pe scară largă, a Ucrainei în 2022. Apelurile la negocieri cu Moscova păreau a fi doar o „strategie”, permițând Rusiei să câștige timp pentru a pregăti o nouă lovitură. Și nu este vorba doar despre ambițiile post-imperiale ale lui Putin. Problema este mai globală. Atât la Kremlin, cât și în aproape fiecare bucătărie din Rusia, schimbarea responsabilității, nerecunoașterea vinovăției și încălcarea acordurilor este un obicei național rus. Multe stereotipuri despre ruși se bazează pe ea. Și, din păcate, sunt adevărate și dovedite în practică.

Realitatea este că Rusia își va continua războiul împotriva Ucrainei atâta timp cât are capacități fizice. Moscova nu numai că nu este pregătită, dar nici nu are intenția de a face un compromis. În acest context, singura modalitate eficientă de a forța Rusia să restabilească pacea este distrugerea capacităților sale militare. Este necesar să se consolideze în continuare capacitățile Forțelor de Apărare ucrainene de a contracara în mod eficient agresiunea din partea Federației Ruse.

Astfel, abținerea de a pierde timpul în negocieri inutile cu Rusia este un pas necesar pentru a proteja securitatea națională și a afirma independența Ucrainei în fața unui inamic persistent.

#putin #negocieri #război_în_Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button