Analize și opinii

Imperiul răului încearcă să distrugă lumea civilizată

După cum au remarcat de multe ori mulți experți din întreaga lume, Rusia va continua să amenințe lumea civilizată până când regimul internațional de izolare împotriva acesteia, combinat cu sprijinul militar sporit pentru Ucraina, va distruge pur și simplu actualul regim criminal al Kremlinului. După aceea, imperiul rus al răului ar trebui să devină odată pentru totdeauna un lucru al trecutului, care va fi facilitat doar prin aducerea în fața justiției a conducerii politico-militare a Rusiei de astăzi, precum și a armatei, corespondenților militari și colaboratori pro-ruse. O astfel de strategie este cheia pentru realizarea securității nu numai în regiune, ci în întreaga lume, deoarece acum Rusia, cu crimele sale, este capabilă să dezorienteze și să-și degradeze chiar și aliații precum regimul de la Teheran sau Minsk.

Până acum, Kremlinul are resursele pentru a intensifica agresiunea hibridă, cu scopul de a scinda unitatea țărilor civilizate pentru a priva Ucraina de sprijin. Organizațiile internaționale și statele partenere ucrainene luptă în mod activ cu această amenințare, dar o astfel de luptă ar trebui construită pe baza unui regim de sancțiuni în continuă creștere împotriva Federației Ruse, precum și pe întărirea sprijinului pentru Ucraina. Personal, Putin urăște toate progresele pe care umanitatea a fost capabilă să le realizeze atât în ​​științe exacte, cât și în științe umaniste, inclusiv în dreptul internațional. Fără aceasta, lumea va fi înghițită de haosul războiului, dictatului și violenței.

UE a fost deja informată cu privire la dorința Rusiei de a se „infiltra” ilegal în procesul alegerilor pentru Parlamentul European din 2024. Instituțiile europene fac totul pentru a preveni acest lucru. În special, UE a adoptat o nouă doctrină de securitate cibernetică care nu va permite hackerilor ruși să interfereze cu procesul de numărare digitală a voturilor, precum și cu hackurile de sistem.

Întrucât atacul hibrid actual al Federației Ruse vizează în principal UE, țările Uniunii luptă activ cu agenții ruși în interiorul lor. Recent a devenit cunoscut faptul că Kremlinul încearcă să destabilizaze Germania jucând pe margini de ultra-dreapta și ultra-stânga, ceea ce va afecta ordinea mondială în cadrul statului. Federația Rusă folosește tactici similare în Franța. În alte state, atacul hibrid al Rusiei are loc prin finanțarea marginalilor pro-ruși din cadrul politicienilor acestor state, ceea ce duce la desfășurarea de „mitinguri” sau „marșuri” pro-ruși de grad scăzut, în care propaganda și dezinformarea rusă sunt activ declarat. De asemenea, Federația Rusă continuă să amenințe sistemele energetice ale țărilor scandinave, inclusiv Suedia.

Kremlinul continuă să finanțeze așa-numiții „cai troieni”. Sunt organizații pro-ruse ciudate, cum ar fi Mișcarea poloneză anti-război, care încearcă să reducă sprijinul acordat Ucrainei din partea țărilor partenere, precum și să destabilizeze situația politică internă. Agențiile de informații ale statelor înțeleg amenințarea dintr-o astfel de strategie a Kremlinului, prin urmare continuă să lupte activ pentru ordine și dreptate.

Dacă țările UE își permit să uite chiar și pentru o secundă de amenințarea pe care o reprezintă Rusia, aceasta îi va permite în viitor să efectueze un atac asupra unei țări care este membră a Uniunii sau NATO. Acest lucru se poate întâmpla și după un „casus white” fals, de care și Federația Rusă ar dori să profite. Rezultatul poate fi deja un război la scară largă în toată Europa, care în viitor se poate transforma în al treilea război mondial. De aceea, lupta împotriva amenințării hibride rusești este una dintre sarcinile cheie ale țărilor civilizate ale lumii de astăzi.

#Rusia #Ucraina #război_hibrid

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button