Război în Ucraina (Война в Украине)

De ce SUA nu transferă tancuri Forțelor Armate ucrainene?

Statele Unite ale Americii sunt gata să aprovizioneze armata ucraineană cu tancuri, dar ei trebuie să demonstreze că le poate folosi, transmite sursa.

„Un purtător de cuvânt al Departamentului de Apărare al Statelor Unite a spus că „tancurile sunt pe masă” pentru forțele ucrainene, dar Ucraina va trebui să demonstreze capacitatea de a sprijini modele mai moderne pentru a le obține”, a spus el.

Un înalt oficial militar american a declarat că transferul de tancuri în Ucraina în viitor este absolut negociabil. Cu toate acestea, nu sunt potrivite pentru luptă imediată din cauza problemelor de antrenament, întreținere și aprovizionare, potrivit unian.net.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, pe 16 septembrie, președintele american Joe Biden a anunțat un nou pachet de ajutor militar de 600 de milioane de dolari pentru Ucraina.

Acesta va include muniție pentru sistemele de rachete HIMARS, sisteme de viziune nocturnă, echipamente de deminare, obuze de artilerie și alte echipamente.

Anterior, The Wall Street Journal a raportat că Ucraina a predat Statelor Unite ale Americii o listă de arme de care forțele sale armate vor avea nevoie pentru a continua contraofensiva anul viitor.

Potrivit publicației, lista include 29 de tipuri diferite de arme și sisteme de muniție, inclusiv tancuri, drone, sisteme de artilerie, rachete antinavă Harpoon, rachete pentru Himars și sisteme de rachete ATACMS.

#Ucraina #SUA #tancuri #Forțele_Armate_ucrainene

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button