Societate

De Independență, Guvernul va acorda 10 premii naționale: „E important să nu uităm oamenii ai căror realizări ajută țara”

În acest an, de Ziua Independenței, Guvernul va acorda 10 premii naționale. Premiul Național se acordă persoanelor care au contribuit substanțial și au avut un impact considerabil la dezvoltarea societății, științei, tehnologiilor, culturii, artei și sportului, precum și la consolidarea valorilor, patrimoniului și imaginii Republicii Moldova, transmite sursa

La prima ședință a comisiei pentru decernarea Premiului Național, care s-a întrunit în 26 iulie, au fost aprobate etapele concursului și condițiile acestuia. În perioada 27 iulie – 10 august (ora 17:00), persoanele și colectivele interesate pot depune dosarele în format electronic la adresa de email: cancelaria@gov.md.

„Deși este un an complicat și dureros pentru toată regiunea, inclusiv pentru Republica Moldova, este important să nu uităm oamenii ai căror realizări ajută țara sau chiar lumea să aibă parte de mai mult bine, mai multă creație și inovație. Tradițional, aceste premii se acordă pentru realizările de anul precedent. De aceea, îi invităm pe cei mai buni dintre cei mai buni candidați să se înregistreze pentru concursul din 2022”, a menționat prim-ministra Natalia Gavrilița, care a prezidat ședința comisiei. 

Dosarul de înregistrare a candidatului trebuie să conțină: scrisoare de recomandare, CV, lista publicațiilor și cea a lucrărilor științifice, operele literare, copiile brevetelor de invenție și patentelor, etc.

Premiul Național constă în diplomă, medalie și câte 100 de mii de lei pentru fiecare câștigător. 

#10_premii_naționale #dezvolatrea_Moldovei #Ziua_Independenței

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button