Societate

Decizia de majorare a tarifelor în transportul din Chișinău a fost contestată în instanță

Decizia municipalității de a majora tariful la călătoria cu transportul public a fost contestată în instanța de judecată. Despre acest lucru a anunțat viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de luni, 27 iunie, transmite sursa.

„Săptămâna trecută a fost contestată decizia CMC și dispoziția primarului general prin care au fost aprobate noile tarife la transportul public în municipiul Chișinău. Este depusă deja în instanță. Este o procedură diferită decât de obicei. Urma să fie o notificare în adresa Primăriei, acordarea termenului de 30 de zile pentru emiterea unui răspuns în adresa acelei notificări. Iată că de data aceasta s-a decis să se solicite direct în instanța de judecată suspendarea acestei decizii”, a declarat viceprimarul Ilie Ceban.

Mai mult de atât, viceprimarul a declarat că au fost examinate contestațiile, iar în instanță va fi prezentată poziția Primăriei și se va lupta pentru menținerea deciziei.

Ilie Ceban a mai spus că odată cu aprobarea noii metodologii, au fost introduse abonamentele de diferite tipuri și au fost deja vândute peste 15 mii de abonamente noi.

Amintim că, la data de 13 iunie, Consiliul municipal Chișinău (CMC) a aprobat Metodologia de calculare a tarifelor pentru călătoria în transportul public din municipiul Chișinău, iar ulterior Primăria a anunțat că din 1 iulie se va aplica tariful unic de 6 lei pentru o călătorie.

Ultima dată tarifele au fost ajustate în 2009, iar astăzi o călătorie costa 2 lei cu troleibuzul și 3 lei cu autobuzul.

#Chișinău #transportul_public #tarife #instanța

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button