Societate

Decizie fără explicații în China care se confruntă cu un val uriaș de îmbolnăviri de COVID

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat duminică că nu va mai publica cifrele zilnice pentru cazurile și decesele de COVID, așa cum a făcut de la începutul anului 2020 încoace, transmite sursa.

Decizia a fost anunțată fără nicio altă explicație, însă statisticile nu mai reflectau valul de contaminare fără precedent care a lovit China de la abandonarea, pe 7 decembrie, a măsurilor stricte ale politicii „zero Covid”, notează AFP.

Anterior, testele PCR cvasi-obligatorii au făcut posibilă urmărirea tendinței epidemice. Dar persoanele infectate efectuează acum autotestări acasă și raportează rareori rezultatele autorităților, ceea ce împiedică să aibă cifre relevante.

„De astăzi, nu vom mai publica informații zilnice despre epidemie”, a anunțat Comisia Națională de Sănătate.

„Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) va publica informații legate de epidemie, în scopuri de referință și cercetare”, a precizat sursa citată, fără a da detalii despre tipul sau frecvența datelor care vor fi publicate.

Conform unei noi metodologii, doar persoanele care au murit direct din cauza insuficienței respiratorii legate de COVID sunt acum considerate decedate din cauza COVID.

China a anunțat doar șase decese de când au fost ridicate restricțiile.

O jumătate de milion de oameni sunt infectați zilnic în Qingdao (est), un oraș de 10 milioane de locuitori, a estimat săptămâna aceasta un oficial municipal citat de presa oficială.

#Decizie #China #COVID

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button