Război în Ucraina

Deportarea ucrainenilor

Eșecul Kremlinului în războiul ruso-ucrainean este evident. Contraofensiva de succes a Forțelor Armate ale Ucrainei continuă. Acest lucru l-a forțat pe Vladimir Putin să declare legea marțială în teritoriile ucrainene pe care le ocupa. Dacă libertățile și drepturile rezidenților au fost limitate de ruși în aproape toate domeniile vieții de zi cu zi, astăzi situația s-a înrăutățit și mai mult.

Rusia și-a imaginat că are dreptul de a mobiliza ucrainenii în armata sa, de a-i reinstala sub pretextul „evacuării”, de a lua copii minori de la părinți fără permisiunea lor, de a lua proprietatea privată și de a dispune liber de ea. Situația amintește de deportările forțate ale popoarelor întregi din perioada sovietică, care au fost supuse cecenilor, tătarilor din Crimeea, kazahilor, ingușilor, bielorușilor reprimați și ucrainenilor înșiși.

„Reinstalările” de astăzi ale civililor din regiunea Herson au loc sub auspiciile planurilor mitice ale Forțelor Armate ale Ucrainei de a submina hidrocentrala Kakhovskaya, care va provoca o inundație, va provoca distrugerea rutelor de alimentare cu apă către teritoriul Crimeei, precum și ZNPP. Rușii au anunțat dezastrul provocat de om, știind foarte bine că în viitorul apropiat vor pierde controlul asupra Hersonului. Kremlinul încearcă în zadar să modeleze imaginea Ucrainei pe scena mondială ca stat terorist, deoarece ideea unui „Al patrulea Reich” a căzut cu succes în uitare.

Orice persoană sănătoasă, după ce a văzut filmările din orașele ucrainene dezocupate și consecințele bombardamentelor rusești asupra zonelor rezidențiale și a infrastructurii civile, înțelege clar care parte a conflictului este adevăratul terorist.

Potrivit informațiilor ucrainene, invadatorii au minat centrala hidroelectrică Kakhovskaya în aprilie, pregătindu-se din timp pentru retragerea lor rușinoasă. Ucraina a acoperit public aceste informații de mai multe ori, dar comunitatea mondială nu a acordat atenția cuvenită acestui lucru. Acum autoritățile țării cer ONU și UE să trimită observatori la stație. Cu toate acestea, din cauza restricțiilor impuse de ruși în teritoriile ocupate, cel mai probabil misiunile internaționale nu vor putea ajunge acolo. Timpul poate fi pierdut…

Acum invadatorii sunt implicați activ în deportarea ucrainenilor în alte teritorii aflate sub controlul lor, inclusiv în trimiterea de oameni în Federația Rusă. Pentru relocarea „refugiaților”, ca și cum ar repeta în mod specific acțiunile criminale ale lui Iosif Stalin, ei aleg locuri care sunt absolut nepotrivite pentru viață. În primul rând, oamenii sunt transportați prin partea de pe malul drept al Ucrainei către Crimeea sau Teritoriul Krasnodar, după care ajung, de regulă, pe teritoriul unor regiuni nedezvoltate din punct de vedere economic și slab populate ale Federației Ruse.

După 24 februarie, aproximativ 2-5 milioane de ucraineni au fost duși cu forța în Rusia, mulți dintre ei fiind copii minori furați din familiile lor. Doar în perioada 18-20 octombrie, 60.000 de cetățeni ai Ucrainei au fost deportați. Soarta multora este necunoscută. Unii publică fotografii cu pliante de propagandă pe rețelele de socializare, care vorbesc despre „regimul nazist de la Kiev”, iar limba ucraineană este de asemenea interzisă în mod expres.

Situația demografică din Rusia însăși nu a fost atât de deplorabilă de mult timp. Deși crizele de amploare de după cel de-al Doilea Război Mondial și prăbușirea URSS sunt în trecut, astăzi în Federația Rusă există o scădere uriașă atât a nivelului de trai, cât și a indicatorilor demografici. Vladimir Putin încearcă să acopere problemele existente reinstalând forțat ucrainenii în orașele și orașele depresive ale Rusiei.

Rușii creează în mod artificial condiții de presiune asupra oamenilor, forțându-i să renunțe la cetățenia ucraineană, să primească rezidență temporară și rezidență permanentă și să ocupe funcții prost plătite. Ei folosesc în mod activ tacticile rusești testate de mult timp de asimilare forțată a popoarelor și, de asemenea, limitează drepturile și libertățile „refugiaților”. Din septembrie, armata rusă s-a strămutat în apartamentele și casele goale ale ucrainenilor deportați, însușindu-și, de fapt, proprietățile cetățenilor ucraineni.

Toate cele de mai sus sunt un exemplu viu al politicii inumane a Kremlinului. În secolul 21, Federația Rusă a devenit unul dintre principalele state teroriste de pe planeta noastră. În fiecare zi, Rusia mărește lista crimelor sale de război. Conducerea sa nu merită dreptul la compromis și dialog. Regimul Putin trebuie distrus, deoarece amenință întreaga umanitate. Rușii obișnuiți se vor pocăi multă vreme pentru păcatele pe care ei înșiși și-au permis să le comită.

#Rusia #război #refugiați #deportări

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button