Politică

Deputatul fugar Ilan Șor își atribuie „meritele” pentru demisia Guvernului: „E rezultatul protestelor din ultimele șase luni”

Deputatul fugar Ilan Șor, învinuit în dosarul furtul miliardului, își atribuie „meritele” pentru demisia Guvernului Gavrilița. Potrivit acestuia, demisia de astăzi „este rezultatul presiunii exercitate de mișcarea protestatară în ultimele șase luni”. 

„Sigur că ar trebui să existe nu doar demisia, ci și privarea de libertate. Asta se va întâmpla neapărat – privarea de libertate a actualei guvernări pentru încălcarea flagrantă a Constituției, legislației, drepturilor și libertăților cetățenilor”, a subliniat Ilan Șor.

El a calificat demisia Guvernului Gavrilița „o mică victorie”, însă a precizat că nu acesta este rezultatul așteptat. 

TV8.md amintește că Ilan Șor a fost condamnat, în 2017, în dosarul „furtul miliardului” la 7 ani și jumătate de închisoare, pentru escrocherie şi spălare de bani. Dosarul se află pe rol în Curtea de Apel Chişinău, iar ședințele de judecată au fost amânate în repetate rânduri. În 2019, după ce Partidul Democrat a plecat de la guvernare, Ilan Șor a părăsit țara. El s-ar afla în Israel, de unde a organizat proteste contra guvernării. Recent, SUA și Marea Britanie au impus sancțiuni împotriva lui Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc. Ilan Șor a declarat că sancțiunile anunțate la adresa sa nu-l vor afecta.

Prim-ministra Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă susținută cu puțin timp în urmă la Guvern. 

„Am avut onoarea să fiu prim-ministră și voi rămâne în slujba poporului meu, alături de echipa de oameni care v-a câștigat încrederea. Plec cu sentimentul datoriei împlinite și cu inima împăcată. Vă îndemn să rămâneți uniți și solidari și să transformăm Moldova într-o țară de care noi și copiii noștri să fie mândri, cu o democrație și valori de neclintit, economie puternică, o țară în care drepturile și libertățile fiecărui cetățean să fie respectate”, a declarat Natalia Gavrilița. 

#Natalia_Gavrilița #demisia #Ilan_Șor

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button