EconomieSocietate

Deșeuri din plastic în scop util: Doi tineri au lansat un start-up de reciclare a deșeurilor pe piața din Moldova

Adrian Pleșca și Cristina Tocari sunt doi tineri din Moldova care au anunțat lansarea unui nou start-up pe piața noastră. Tinerii spun că la baza ideii Recycline stă motivația de a rezolva provocările urgente ale comunității la nivel local.

Conceptul start-upului, conform fondatorilor, este de a recicla deșeurile din plastic transformându-le în produse elegante și utile.

Aceștia povestesc într-o postare pe Facebook că se află la finalul pregătirii primei linii exclusive de bijuterii și că, în scurt timp, vor anunța și alte produse pentru interiorul și exteriorul caselor.

Ideea tinerilor a pornit de la problema deșeurilor din Moldova care sunt, de cele mai multe ori, aruncate la gunoiști neconforme, ajungând în preajma satelor, pădurilor și râurilor. Astfel, atât în Moldova cât și peste hotare, deșeurile de plastic sunt peste tot: în aer, apă, mâncare. În același timp, în 2021, producția globală de plastic a crescut, spun tinerii. Prin urmare, Recycline este un exemplu de acțiune locală pentru rezolvarea provocărilor globale.

Soluția pe care și-o doresc este să colecteze, să sorteze și să proceseze deșeuri produse în sectorul Centru al Chișinăului, în cadrul spațiului de upcycling amenajat în centrul Chișinăului. Aceste deșeuri sunt ulterior transformate în noi produse elegante, rezistente și reciclabile. Tehnologia întregului ciclu de procesare și producție este inspirată din experiența proiectului open source – Precious Plastic Community.

Adrian este și fondatorul comunității „Orașul Meu”, despre care spune că acesta evoluează la această etapă în noul proiect anunțat. „Orașul Meu —> Recycline: Acest proiect a fost mereu despre oameni și precum au crescut și s-au maturizat oamenii noștri, la fel a crescut și proiectul. A crescut pentru a se regăsi într-o nouă configurație unde facem același lucru: îmbunătățim viața chișinăuienilor, tineri și bătrâni”.

Vă vom ține la curent cu activitatea și noutățile start-upului.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button