EconomieSocietate

Detalii despre compensații la gaz – Citește aici

În cadrul unei conferințe de presă, Guvernul a anunțat ce compensații la căldură, gaz și lumină vor primi cetățenii în acest an. Astfel, moldovenii care au depus cerere pe site-ul compensatii.gov.md vor primi compensații de la stat în funcție de gradul de vulnerabilitate: ridicată, medie sau scăzută. De asemenea, a fost anunțată și procedura de oferire a compensațiilor pentru cei care nu au depus cerere.

Astfel, cei care nu au depus compensații, vor primi compensații pentru locul de consum în baza unei metode indirecte. Astfel, în luna noiembrie cei care nu s-au înregistrat vor beneficia de compensații pentru categoria de vulnerabilitate medie, iar în celelalte luni ar putea beneficia de categoria de vulnerabilitate scăzută, scrie sursa.

„Metoda indirectă este descrisă în Hotărârea de Guvern privind atribuirea categoriilor. În acest moment, aceste locuri de consum primesc categoria de vulnerabilitate medie, dar noi precăutăm opțiunea ca pentru luna decembrie, aceste familii, care nu s-au înregistrat, să primească categoria de vulnerabilitate scăzută., pentru a fi îndemnate să se înregistreze. Un proiect în acest sens este depus astăzi de ministerul nostru în avizare. Dacă va trece avizarea celorlalte autorități vom lua și această decizie”, a spus Marcel Spatari.

Pentru consumatorii casnici, care își încălzesc locuința cu gaz și se încadrează în categoria de vulnerabilitate energetică medie prețul final este de 17 lei per metru cub.

Pentru consumatorii casnici, care își încălzesc locuința cu energie termică și se încadrează în categoria de vulnerabilitate energetică medie prețul final este de 1.950 de lei pe o gigacalorie.

Consumatorii cu vulnerabilitate scăzută vor plăti 24 de lei pentru un metru cub de gaz, iar cei care își încălzesc locuința cu energie termică vor plăti de 2.500 de lei pentru o giga calorie.

#gaz #compensații #energie

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button