Război în Ucraina

Dimineața de coșmar de la Kiev

În dimineața zilei de duminică 5 iunie curent, mai multe explozii au răsunat la Kiev, Ucraina. Loviturile cu rachete au fost aplicate regiunilor Darnitsky și Nipru. Primarul orașului, Vitali Kliciko, anunțase că, din fericire, nu au fost înregistrate decese. O persoană fusese internată la spital, trimite sursa.

Rachetele au lovit infrastructura. Martorii oculari au raportat incendii.

Grevele au fost efectuate pe facilitățile din Ukrzaliznytsia, a declarat Serhiy Leshchenko, membru al consiliului de supraveghere al companiei de căi ferate.

Primarul din Brovary – un oraș la 25 km de Kiev – Igor Sapozhko a scris că bombardarea a avut loc în imediata apropiere a satului.

Energoatom a spus că una dintre rachete, care, probabil, a fost lansată spre Kiev, a zburat la o altitudine extrem de scăzută deasupra centralei nucleare din Ucraina de Sud. Compania a spus că „rușii încă nu înțeleg că nici cel mai mic fragment de rachetă care intră într-o unitate de putere în funcțiune poate provoca o catastrofă nucleară și o scurgere de radiații”.

Ultima dată când Kievul a fost bombardat a fost pe 29 aprilie. Atunci a murit o persoană – jurnalista Vera Girich, 10 persoane au fost rănite.

#Kiev #explozii #centrala_nucleară

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button