Analize și opiniiInternaţionalRăzboi în Ucraina

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR) și ale Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei despre prăbușirea Il-76

Dacă comparăm declarațiile Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei și ale Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, putem trage următoarele concluzii:

  1. Partea rusă nu a informat partea ucraineană despre necesitatea asigurării securității în zona Belgorod pentru o anumită perioadă de timp. Deși GUR subliniază că acest lucru s-a făcut de multe ori în trecut. Partea rusă este responsabilă pentru siguranța prizonierilor ucraineni până la schimbul. (GUR)
  2. Ucraina nu a fost informată despre mijloacele de transport, rutele și formele de livrare a prizonierilor de război. Ucraina nu știa și nu putea ști pe ce rută vor fi livrați prizonierii. (GUR)
  3. Aterizarea unei aeronave de transport într-o zonă de luptă de 30 de kilometri este în orice caz nesigură și trebuie convenită, altfel pune în pericol întregul proces de schimb și poate fi privită ca o acțiune planificată și deliberată. (GUR)
  4. Forțele armate ucrainene monitorizează în mod constant spațiul aerian, monitorizează punctul de lansare a rachetelor și aprovizionarea acestora, iar în ultima săptămână – mai ales cu atenție, deoarece inamicul a lansat 19 atacuri cu rachete numai asupra regiunii Harkov și multe dintre ele din Belgorod. Desigur, țintele aeriene care livrează arme vor fi lovite. Dacă GUR nu știa despre traseul Il-76 și despre prezența prizonierilor la bord, atunci nici Statul Major General nu putea ști. (Statul general)
  5. În acest moment, Direcția Principală de Informații nu poate confirma dacă la bordul navei Il-76 erau prizonieri de război ucraineni.

Deci, Rusia nu a avertizat Ucraina că Il-76, care transportase anterior S-300, care sunt lansate zilnic peste Harkov, vor transporta prizonieri. Il-76 ar fi putut fi plasat în mod deliberat sub focul ucrainean, cel puțin, pentru a opri procesul de schimb de prizonieri și, la maximum, pentru a scăpa de 65 de prizonieri ucraineni care nu sunt necesari Rusiei.

Nu este fără motiv că există o interdicție a zborurilor aviației civile peste Belgorod „până la sfârșitul Operațiunii Militare Speciale” Orice zbor în zona Belgorod este o amenințare la adresa aviației militare ruse.

Soarta prizonierilor de război ucraineni rămâne necunoscută. Cadavrele nu au fost arătate (au fost două cadavre în filmările prezentate de presa rusă). Aș dori să sper că Il-76 a fost gol, dar nu vreau să speculez. Țara care a comis-o pe Elenovka ar putea comite și Elenovka-2. Atât se poate spune în acest moment.

#Il-76 #prizonieri #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vizualizări: 5