Economie

Discuții 1+1 dintre Chișinău și Tiraspol! Se decide soarta energetică a Moldovei

Vineri, la Chișinău, la sediul OSCE urmează să se întâlnească vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian cu pretinsul ministru de Externe de la Tiraspol, Vitalii Ignatiev, transmite sursa.

Ignatiev spune că a trimis Chișinăului propria agendă de discuții. Este vorba de problema importului de medicamente, libertatea de circulație și criza energetică.

Chișinăul încearcă să ajungă la un consens pentru reluarea exporturilor de energie electrică de la Cuciurgan, însă Tiraspolul spune că are nevoie de mai mult gaz.

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu a declarat la emisiunea ”Secretele Puterii” de la Jurnal TV că, „în prezent, Republica Moldova discută cu Tiraspolul pentru reluarea livrărilor de energie electrică de la Cuciurgan. Din păcate în luna noiembrie nu am reușit să ajungem la o înțelegere. Am avut discuții marți și am propus ca să avem energie pentru toată țara și sper ca în zilele următoare să avem un răspuns din partea lor. Argumentul lor de baza este că necesitățile de gaz sunt mai mari”, a punctat Spînu.

Centrala de la Cuciurgan a sistat livrările de curent către Republica Moldova după ce Gazprom a redus livrările de gaz. În consecință Chișinăul s-a reorientat către piața din România. Or, prețul mediu de achiziție este de 230 euro MW/h, în timp ce lumina de la Cuciurgan costa 77 USD mW/h.

#Chișinău #Tiraspol #soarta_energetică #Discuții

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button