Politică

Dodon va insista ca ședințele de judecată, pe dosarul „Energocom” să fie publice

Fostul președinte al țării Igor Dodon va insista ca ședințele de judecată, pe dosarul „Energocom”, care a fost finalizat recent și trimis în instanță, să fie publice.

Acesta menționează că nu există nicio dovadă a vinovăției sale în așa-numitul dosar „Energocom”, transmite sursa.

„Multe lucruri interesante din acest dosar ies la lumină. Voi cere ca audierile în această privință să fie făcute publice, nu închise, să vadă toți cetățenii Moldovei ce a fost acolo, cine a fost, ce făceau acești oameni.

Aș vrea să precizez că sunt multe fețe în cauză, inclusiv cei care au semnat acele sau alte decizii, cine au fost beneficiarii. Nu am semnat nimic, dar doar episodul meu este dat în judecată. Acest lucru este non sens.

Sper din suflet ca acest caz să fie dus în instanță cât mai curând posibil, iar apoi toate materialele să fie făcute publice. Autoritățile au vrut spectacol, deci va fi foarte interesant”, a comentat Igor Dodon.

Amintim că Procuratura Generală a finalizat urmărirea penală în privința ex-președintelui Igor Dodon în dosarul denumit generic „Energocom”.

Menționăm că în cadrul acestui dosar, lui Igor Dodon i se incrimina infracțiunea de depășire a atribuțiilor de serviciu, săvârșită de o persoană cu funcție de demnitate publică, în interesul unui grup criminal organizat.

Procuratura menționează că învinuirea formulată fostului șef de stat se referă la acțiunile acestuia din perioada anilor 2008-2009, atunci când a deținut funcția de prim-viceprim-ministru, ministru al Economiei și Comerțului.

#Dodon #Energocom #dosar

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button