Politică

Dosarul Dodon devine public pe site-ul cazuldodon.com. Avocat: „Nu e lansare cu șampanie și covrigi”

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a lansat un site pe care publică documentele și probele despre dosarele în care figurează. Ex-președintele a precizat că pe această platformă „lumea se poate familiariza cu materialele cauzelor și își poate forma propria opinie pe baza documentelor, probelor și faptelor reale, dar nu a interpretărilor unilaterale”, transmite sursa.

„Așa cum am promis mai devreme, am decis să public informațiile cu privire la toate dosarele penale deschise împotriva mea, la comanda regimului Maiei Sandu. Nu avem nimic de ascuns, și de astăzi lansăm un site, unde toată lumea se poate familiariza cu materialele cauzelor și își poate forma propria opinie pe baza documentelor, probelor și faptelor reale, dar nu a interpretărilor unilaterale.

Pagina web www.cazuldodon.com este deja disponibilă tuturor celor interesați. Informațiile pe site vor fi actualizate permanent, inclusiv vor fi publicate opiniile experților în acest domeniu”, a declarat Igor Dodon. 

Contactat de TV8.md, avocatul fostului șef de stat, Nicolae Posturusu  a precizat că pentru acest pentru lansarea acestui site nu a fost nevoie de resurse financiare. 

„Nu e greu de scanat unele documente și de plasat pe site. Aceasta nu este o lansare cu șampanie și covrigi. Lansarea site-ului este pentru ca lumea să cunoască informații despre dosare. Nu a fost finanțat de nimeni, a fost lansat cu ajutorul Asociației Obștești. Vor publica avocații, inclusiv inculpatul”, a spus avocatul. 

Reamintim că potrivit acuzațiilor aduse lui Igor Dodon, acestuia i se incriminează că, urmărind promovarea intereselor lui Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, care au creat și conduceau o organizație criminală și care aveau interesul de a controla procesele politice, sociale și economice din Republica Moldova, precum și de a se eschiva de la răspundere penală în Federația Rusă, a pretins și a acceptat de la aceștia bani în sumă de la 600.000 până la 1.000.000 de dolari.

Suma menționată ar fi fost pretinsă de către Igor Dodon pentru achitarea cheltuielilor curente ale Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” (PSRM), inclusiv pentru achitarea salariilor angajaților aceluiași partid.

Interesul acestei coaliții prevedea modul de distribuire a funcțiilor de miniștri în cadrul noului Guvern și a funcțiilor de conducere a instituțiilor publice, precum și eliberarea lui Vladimir Plahotniuc de răspunderea penală pe dosarele în privința acestuia, care sunt în gestiunea organelor de drept din Federația Rusă”, precizează Procuratura Anticorupție.

Prin urmare, în gestiunea Procuraturii Anticorupție rămân în investigare, la etapa de urmărire penală alte trei episoade privind învinuirea ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon de săvârșirea infracțiunilor de îmbogățire ilicită, încălcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale, dar și de trădare de patrie.

#Dodon #dosarul #public

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button