PoliticăRăzboi în Ucraina

Propaganda rusă interzisă în Europa

Un număr mare de experți și analiști internaționali, vorbind despre regimul criminal rusesc și discutând despre așa-numita „lumea rusă”, s-au concentrat pe faptul că atunci când se impun sancțiuni împotriva Rusiei, nu trebuie să se concentreze doar pe restricții economice, juridice și politice. Rusia și-a creat imaginea pe scena mondială nu numai datorită coloanei sale uriașe de gaz și petrol, ci și cu ajutorul propagandei sale. Canalele TV de la Kremlin difuzează în alte țări de mult timp, zombizându-și cetățenii.

Nu este vorba doar despre canalele de televiziune care transmit în mod clar informații falsificate și narațiunile de la Kremlin. Chiar și ploaia aparent „liberală” se poate „împieci”, cerând ajutor ocupanților ruși din Ucraina. Și chiar dacă propaganda lor nu va fi similară cu prezentarea aceleiași RussiaToday, dar ideologia va fi aceeași – o dorință pompoasă de a-și pune poporul deasupra celorlalți. Ei fac asta chiar și într-o situație în care Rusia a atacat criminal Ucraina, i-a ocupat teritoriile și comite genocidul poporului ucrainean în fiecare zi.

„Liberalii ruși”, trecând în revistă acest lucru, nu pot să nu menționeze că și aici, vedeți, „rușii suferă foarte mult”. Desigur, ambele caste, fie că sunt propagandiști deschisi ai Kremlinului sau fani ai expresiei lui Navalny, argumentând pe tema „Crimeea este un sandviș”, influențează agenda străină în relația cu Federația Rusă. Acest lucru este valabil și pentru sancțiuni. Când Solovyov a strigat despre „rachete împotriva Washingtonului”, Krasovsky a cerut înecul copiilor ucraineni, iar Simonyan „a făcut milă” de presupusa „Europa înghețată”. „Liberalii” ruși au încercat și ei să convingă instituția europeană de necesitatea sancțiunilor împotriva „patriei” lor – teroriști. Ei au făcut-o fără amenințări, pentru că metoda lor este „vâncirea” sistematică și doliu pentru „Rusia viitorului”, ceea ce în mod clar nu mai este prevăzut.

După ce au evaluat situația cu propagandiștii ruși, țările civilizate din întreaga lume au început să impună interzicerea difuzării canalelor rusești. Abia la începutul agresiunii ruse pe scară largă, aproximativ 30 de țări au interzis difuzarea multor canale TV rusești în interiorul lor. După „rezervarea” canalului prezentator TV Dozhd, această companie de televiziune a fost, de asemenea, lipsită de licență în Lituania, Letonia și o serie de alte țări. În cel de-al 9-lea pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse, UE a introdus o interdicție completă a canalelor de televiziune rusești de propagandă pe teritoriul său. Moldova a revocat, de asemenea, licențele unui număr de radiodifuzori pro-ruși sponsorizați de Kremlin, precum și ale filialelor RT.

Nu există mass-media liberă în Rusia. Radiodifuzorii independenți nu avuseseră încă timp să se ridice, când au început să fie controlați de regimul de la Kremlin: mai întâi de Elțin, iar mai târziu de Putin. „Legi” despre agenți străini, „falsuri”, propagandă a valorilor democratice occidentale – toate acestea sunt fundamentul cenzurii rusești. Cei care au vorbit deschis împotriva autorităților fie nu sunt în viață (Novodvorskaya, Nevzorov), fie au primit un termen pentru cazuri false (Yashin și alții).

Interzicerea propagandei rusești în alte țări nu poate doar să ajute securitatea națională a statului, ci și să prevină dezvoltarea (sau degradarea civilă) a societății care a avut loc în Belarus.

Mass-media rusă face parte din războiul genocid al Federației Ruse în Ucraina. O „politică jurnalistică” similară a fost testată în timpul genocidului din Rwanda împotriva imigranților din triburile tutsi și în Serbia împotriva kosovarilor și în cel de-al Treilea Reich însuși împotriva evreilor și a altor popoare. Protecția împotriva acestui fapt va permite oricărui stat să se dezvolte fără a-și face griji pentru mințile cetățenilor săi și pentru viitorul întregii națiuni.

#Mass-media #propaganda_rusă #Europa #consecințe

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button