Economie

Economie: Volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 11,6% în primele șase luni ale lui 2022

Volumul lucrărilor de construcții în trimestrul II a scăzut cu 15,9% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit ultimei analize a Biroului național de Statistică (BNS) acest fapt se datorează descreșterii, pe elemente de structură, a volumelor lucrărilor de construcții noi cu 29,3%, a reparației capitale cu 32,2%, volumul altor lucrări de construcție, precum demolări și menajarea terenurilor până la construcții – cu 19,2%, transmite sursa.

Totodată, volumul lucrărilor de întreținere și reparații curente a înregistrat o creștere cu 47,0% față de trimestru II 2021.

De asemenea, în trimestrul II al anului curent s-au înregistrat diminuări ale volumelor lucrărilor de construcții executate la clădirile rezidențiale (-32,2%), clădirile nerezidențiale (-20,6%) și construcțiile inginerești (-0,4%).

În ianuarie – iunie 2022 volumul lucrărilor de construcții s-a diminuat față de aceeași perioadă a anului 2021 cu 11,6%. Acest fapt se datorează descreșterii volumelor lucrărilor de construcții noi cu 19,7%, a reparației capitale cu 22,5%, volumul altor lucrări de construcție, precum demolări și menajarea terenurilor până la construcții – cu 32,8%. Totodată, volumul lucrărilor de întreținere și reparații curente a înregistrat o creștere cu 20,6%.

Totodată, s-au înregistrat diminuări ale volumelor lucrărilor de construcții executate la clădirile rezidențiale (-22,4%), clădirile nerezidențiale (-8,2%) și construcțiile inginerești (-7,1%).

#Moldova #construcții #economie

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button