Război în Ucraina

Erdogan: Nu vrem să supraviețuim un nou Cernobîl și susținem Ucraina

Turcia este îngrijorată de situația din jurul centralei nucleare de la Zaporojie și nu ar dori să se repete dezastrul de la Cernobîl.

Acest lucru a fost declarat de președintele turc Recep Tayyip Erdogan, la o conferință de presă la Lviv, după o întâlnire cu omologul său ucrainean Vladimir Zelenski și secretarul general al ONU António Guterres, transmite sursa cu referire la Unian.net.

El a menționat că Ankara sprijină Ucraina și, de asemenea, face eforturi pentru a pune capăt războiului pe cale diplomatică.

„Ne-am exprimat îngrijorarea cu privire la ciocnirile în curs în jurul centralei nucleare de la Zaporojie. Nu dorim să trăim un nou Cernobîl. Pe de altă parte, făcând eforturi pentru a pune capăt conflictului printr-o soluție diplomatică, ne-am sprijinit prietenii ucraineni și continuăm să facem acest lucru”, a spus Erdogan.

El a adăugat că Turcia sprijină suveranitatea și integritatea Ucrainei.

Potrivit lui Erdogan, Ankara va oferi „sprijinul necesar pentru restaurarea Ucrainei, așa cum a făcut până acum”.

Erdogan și-a exprimat de asemenea convingerea că războiul Rusiei împotriva Ucrainei se va încheia la masa de negocieri.

„Totul este să stabilim calea cea mai scurtă și mai corectă către masa negocierilor. Cred că este posibil să revigorăm negocierile privind parametrii care s-au format la Istanbul în martie. Suntem pregătiți să jucăm rolul de facilitator sau mediator”, a mai spus președintele turc.

#Erdogan #Ucraina #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button