Internaţional

Erdogan și-a anulat călătoria în Israel. El i-a numit pe militanții Hamas „eliberatori” și răspunsul IDF „inuman”

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, vorbind la o reuniune a fracțiunii sale de partid în parlament, a condamnat bombardarea Fâșiei Gaza de către IDF și a anunțat anularea călătoriei planificate în Israel, transmite Agenția Anadolu, transmite sursa.

„Turcia nu are nicio problemă cu statul Israel, dar nu vom accepta niciodată atrocitățile comise de Israel”, a spus președintele.

Erdogan a cerut, de asemenea, o încetare imediată a focului și a spus că nu consideră Hamas o organizație teroristă. „Acesta este un grup de eliberatori și mujahedini care luptă pentru a-și proteja pământurile și compatrioții”, a spus președintele turc.

În plus, Erdogan a criticat țările occidentale, despre care el a spus că ignoră „atacurile inumane” ale IDF asupra civililor din Gaza și a cerut țărilor musulmane să ia măsuri mai mari pentru a asigura pacea durabilă în regiune.

Hamas a atacat Israelul pe 7 octombrie. Militanții mișcării au lansat atacuri cu rachete pe teritoriul israelian și au atacat așezările situate în apropierea Fâșiei Gaza, ucigându-le și luându-și ostatici rezidenții. Ca răspuns, Israelul a început să lanseze atacuri masive asupra Fâșiei Gaza și să se pregătească pentru o operațiune la sol.

Potrivit autorităților israeliene, peste 1,4 mii de oameni au fost uciși în urma atacului Hamas. Ministerul Sănătății din Gaza, controlat de Hamas, a raportat că peste șase mii și jumătate de palestinieni au fost uciși de la începutul ostilităților.

#Erdogan #Israel #Hamas

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button