Societate

Date statistice privind utilizarea serviciului de Internet mobil 4G în Moldova. Majoritatea utilizatorilor accesează Internetul mobil prin smartphone

Potrivit datelor statistice privind evoluția pieței serviciilor de acces la Internet mobil în trimestrul III al anului 2021, numărul total al utilizatorilor care au accesat Internetul mobil prin rețele 4G a crescut, față de sfârșitul anului 2020, cu circa 25,5 % și a alcătuit circa 2,1 milioane dintre care circa 2 milioane au accesat Internetul mobil prin smartphone, iar restul au utilizat Internetul dedicat (modemuri/carduri).

Totodată, numărul total al utilizatorilor de Internet mobil (2G, 3G, 4G + dedicat) s-a majorat cu 17,6 % și a depășit 2,7 milioane de lei.

În trimestrul III, utilizatorii de Internet mobil prin smartphone au generat peste 38,3 milioane de GB (cu peste 77 % mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut), iar traficul generat de cei care au utilizat accesul dedicat la Internet a scăzut cu 11,5% și a totalizat peste 14,9 mil. GB. Un utilizator care a accesat Internetul mobil de pe smartphone a generat în medie un trafic lunar (AUPU) de 5,1 GB, iar un utilizator care a folosit accesul dedicat la Internet – un AUPU de 28,8 GB. În același timp, traficul generat de cei care au utilizat accesul dedicat la Internet a scăzut cu 11,5 % și a totalizat peste 14,9 milioane de GB.

Cotele de piață ale celor trei furnizori de servicii de acces la Internet mobil, în funcție de cifra de afaceri, au fost următoarele: Orange Moldova – 61,7 %, Moldcell – 32,4 % și Moldtelecom – 5,9 %.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button