Politică

Ex-procurorul municipal, Ivan Diacov, bănuit într-un dosar penal pe un caz de acum 10 ani

Fostul procuror-șef al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, a fost citat la Procuratura Generală pe un caz care ar fi avut loc cu 10 ani în urmă.

Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare de Ivan Diacov, care menționează că în R. Moldova nimeni nu se mai miră de abuzurile justiției, în special cele ale procurorilor, transmite sursa.

„Am primit „citație” de a mă prezenta la procurorul pe misiuni speciale, controlat personal de Robu, care de ceva vreme este socotit procuror general.

Mi se propune să vin cu avocat, ceea ce presupune că îmi pot pune și cătușe, doar articolul 328 al. 3, p. d, (exces de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu), care mi se impută prevede de la 6 la 12 ani pușcărie! Nu-i glumă!

Cred că deloc nu este întâmplător că, în aceeași zi, am primit citație la judecată, fiind acționat de către fostul șef al domnului Robu, Viorel Morari, despre care se vorbește că conduce procuratura din umbră în locul lui Ghitoroagă. Acesta insistă să-i plătesc 50.000 lei pentru lezarea onoarei și demnității pe care el cică le are.

Articolul 34 din Legea cu privire la Procuratură indică că procurorul (adică eu) este subiect special al procesului penal și pentru a fi cercetat, recunoscut bănuit este condiționat, că împotriva lui poate declanșa urmărirea penală în exclusivitate personal numai procurorul general.

Că este un atac concertat asupra mea din partea domnului Robu și al „șefului” său Morari nu mă îndoiesc. Dar aș fi curios să privesc în ochii domnului Robu să văd cam în ce condiții, 10 ani în urmă, eu mi-aș fi depășit atribuțiile de serviciu și care sunt acele urmări grave care ar fi intervenit ca consecință a presupusului exces de putere din partea mea ca procuror.

Să fie oare acest dezmăț al procurorilor o simplă răfuială organizată de odiosul procuror plahotniuchist V. Morari sau în spate este o comandă politică care are scop de a-mi astupa gura prin intimidări? ”, se întreabă Diacov.

#Ivan_Diacov #Procuratura_Generală #procuror

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button