Politică

O nouă întrevedere a Maiei Sandu cu ambasadorul SUA. Subiectele de pe agenda discuțiilor

Situația curentă de securitate din regiune, provocările cu care se confruntă țara noastră ca urmare a invaziei Federației Ruse în Ucraina, dar și relațiile bilaterale au fost discutate joi, 8 septembrie de către președinta țării, Maia Sandu, și ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, transmite sursa.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul oferit țării noastre de către SUA, de-a lungul timpului, dar și în gestionarea crizelor cu care ne confruntăm în ultima perioadă.

„Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Kent Logsdon. Interlocutorii au discutat despre situația curentă de securitate din regiune, despre provocările cu care se confruntă țara noastră ca urmare a invaziei Federației Ruse în Ucraina, dar și despre relațiile bilaterale”, se arată în anunțul Președinției.

Precizăm că, tot joi, SUA a anunțat că vor oferi 2 miliarde de dolari la 18 țări europene, pentru a-și întări sistemul de apărare, în contextul războiului din Ucraina, provocat nemotivat de către Federația Rusă. Printre cele 18 țări se regăsește și Republica Moldova. Cea mai mare finanțare o va primi Ucraina – 1 miliard de dolari, iar celălalt miliar va fi împărțit între celelalte 17 țări europene. Deocamdată suma exactă pe care o va primi Republica Moldova nu se cunoaște.

#SUA #Maia_Sandu #Moldova #întrevedere #subiectele

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button