Politică

„Există cineva pe care îl voi propune președintei”. Recean, pregătit să înainteze un nou ministru al Finanțelor

Premierul Dorin Recean a anunțat că pe 31 iulie va propune, șefei statului Maia Sandu, candidatura noului ministru al Finanțelor. Oficialul a refuzat să ofere nume în acest sens, însă a precizat că „există cineva” care va fi înaintat săptămâna viitoare. „Miercuri veți afla totul”, a menționat Recean. 

„Miercuri, când domnul Rotaru va fi aprobat de Parlament în calitate de viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei, eu voi propune președintei Maia Sandu candidatura la postul de ministru al Finanțelor”, a declarat Recean presei, la Ocnița.

Întrebat dacă a identificat o candidatură în acest sens, Recean a răspuns: „Da, există cineva pe care miercuri eu îl voi propune președintei pentru aprobare. (…) Miercuri veți afla totul”.

***

Pe 25 iulie, premierul Dorin Recean a anunțat că Petru Rotaru pleacă din funcția de ministru al Finanțelor și că el își va continua activitatea profesională la Banca Națională a Moldovei. Recean mențină că până la confirmarea în Parlament a candidaturii sale, Rotaru își va duce la îndeplinire mandatul de ministru al Finanțelor. Ulterior, reprezentanții BNM au declarat că guvernatoarea Anca Dragu a înaintat pe 25 iulie parlamentului propunerea de numire a lui Petru Rotaru în funcția de viceguvernator al băncii centrale.

#Recean #Sandu #ministru_Finanțelor

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button