Internaţional

Explozie a unei autocisterne cu combustibil în Haiti: Peste 40 de morți şi zeci de răniți

Cel puţin 40 de persoane au murit, iar altele au fost rănite în urma exploziei unei cisterne care transporta benzină, în Haiti. Surse din cadrul serviciilor de intervenţie spun că deflagrația a fost urmată de un incendiu foarte mare, relatează Reuters.

Explozia a avut loc marţi în oraşul Cap-Haitien și a fost urmată de un incendiu masiv. „Împărtăşesc durerea şi tristeţea tuturor acestor oameni”, a afirmat fostul premier, Claude Joseph, în prezent ministrul de Externe din Haiti.

Explozia s-a produs în timp ce în jurul autocisternei erau zeci de persoane care încercau să se aprovizioneze cu benzină”, a declarat Patrick Almonor, un membru al Consiliului Municipal din oraşul Cap-Haitien, conform publicaţiei Le Nouvelliste.

Bilanţul preliminar al exploziei este de 40 de morţi. Alte zeci de persoane sunt spitalizate, conform unor surse medicale citate de publicaţia Le Nouvelliste, citată de Mediafax.

Suntem depăşiţi de situaţie, avem nevoie urgentă de materiale medicale”, a declarat un medic din localitate, Calhil Turenne.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button