Război în Ucraina

Explozie puternică în Belgorod, jumătate din regiunea de la granița cu Ucraina a rămas fără electricitate / Rușii invocă un „accident”

O explozie puternică la o substație electrică din regiunea Belgorod a lăsat jumătate din regiunea aflată la granița cu Ucraina fără electricitate, relatează agenția RIA Novosti, citată de News.ru.

Presa rusă vorbește de un „accident” care a lăsat majoritatea orașului Belgorod și jumătate din regiunea cu același nume, compania de electricitate responsabilă de substație anunțând că a avut loc o „oprire de urgență” și demararea unei investigații privind cauzele exploziei, transmite sursa.

Explozia a avut loc în timpul nopții, autoritățile locale afirmând că alimentarea cu energie electrică a orașului va fi restabilită pe cât de curând posibil, promițând că acest lucru va fi realizat până la ora 10:00 dimineața. Deocamdată nu este clar în ce măsură a fost reușit acest lucru.

O înregistrare video distribuită pe platformele social media a surprins explozia de la distanță:

Explozii în serie în regiunea Belgorod de la granița cu Ucraina

Noua deflagrație vine după ce pe 23 august autoritățile locale au raportat o explozie puternică la un depozit de muniții în zona satului Timonovo din această regiune învecinată cu Ucraina, guvernatorul Viaceslav Gladkov afirmând la momentul respectiv că aceasta a fost cauzată de căldură și „efectul de lupă”.

​„Ca urmare a vremii calde (efectul de lupă a funcționat), a avut loc arderea spontană a muniției în zona satului Timonovo, pe care pompierii încă nu reușiseră să o neutralizeze”, a anunțat Gladkov pe canalul său de Telegram.

El a spus că deflagrația nu a produs victime dar că „pentru a asigura siguranța rezidenților, șeful districtului Valuiski a organizat transportul și cazarea rezidenților în sanatoriul Krasnaia Poliana”.

Ministerul ucrainean al Apărării a ironizat afirmațiile guvernatorului rus, afirmând într-o postare făcută pe Twitter că „în câteva luni vom afla dacă muniția rusească poate exploda din cauza frigului”.

„Cele cinci cauze principale ale exploziilor subite din Rusia sunt: iarna, primăvara, vara, toamna și fumatul”, a adăugat postarea.

Explozia respectivă a avut loc la mai puțin de o săptămână după ce alte două sate din regiune au fost evacuate după izbucnirea unui incendiu puternic la un alt depozit de muniții. Guvernatorul Viaceslav Gladkov afirma atunci că serviciile de urgenţă investighează cauza incendiului produs în apropierea aşezărilor Tomonovo şi Soloti.

Presupuse atacuri ucrainene în Belgorod

Cu luni înainte ca ca forțele armate ale Ucrainei să primească lansatoare multiple de rachete HIMARS din partea Statelor Unite, pe care le-au folosit pentru a efectua lovituri în spatele liniilor rusești, este crezut că forțele aeriene ale Kievului au lansat atacuri în această regiune rusă folosită pentru reaprovizionarea armatei de invazie trimisă de Vladimir Putin în Ucraina pe 24 februarie.

Spre deosebire de exploziile de luna trecută din Crimeea, pe care tocmai le-a revendicat, Kievul nu a dorit să confirme sau să infirme atacurile din Belgorod, printre care s-a numărat operațiunea spectaculoasă cu elicoptere asupra unui depozit de petrol din această regiune.

Efectuat în noaptea dintre zilele de 30 martie și 1 aprilie, este crezut că acesta a fost primul atac al forțelor armate ucrainene pe teritoriul Rusiei.

Ucrainenii au mai lansat luna trecută un atac pe teritoriul acestei regiuni de la granița cu Rusia, distrugând pe 15 august un post de observație care era probabil folosit pentru a monitoriza acțiunile forțelor armate ucrainene.

O altă înregistrare video apărută pe rețelele de socializare la sfârșitul lunii iulie a surprins ceea ce se crede că a fost primul atac efectuat de ucraineni pe teritoriul Rusiei cu o armă produsă în Statele Unite, o dronă Switchblade.

#Belgorod #Ucraina #atacuri #explozii

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button