Analize și opinii

Farsa pseudoelectorală continuă

În perioada 8-10 septembrie va continua implementarea ilegală a procesului pseudoelectoral al ocupanților ruși în teritoriile ucrainene ocupate temporar de Federația Rusă. Colaboratorii din Crimeea și zonele ocupate din regiunile Lugansk, Donețk, Zaporojie și Herson îi obligă pe cetățenii ucraineni să participe la aceste procese ilegale, inclusiv prin amenințări și șantaj. Uneori, mituirea persoanelor în vârstă de pensionare funcționează, deoarece după ocupație aceștia sunt nevoiți nu numai să suporte politicile ilegale ale invadatorilor, dar sunt și fără asistență medicală sau financiară de bază.

Președintele Ucrainei și agențiile ucrainene de aplicare a legii au avertizat că participarea sau sprijinul pentru pseudo-elegeri ilegale din Rusia sunt încălcări ale codului penal al țării. Cu toate acestea, fiecare astfel de caz în viitor va fi analizat cu atenție pe o bază individuală, deoarece ocupanții conduc adesea cetățenii într-un astfel de cadru încât devin complici la crimele rusești, indiferent cât de mult încearcă să-l evite. Nu există niciun tabu pentru ruși, deoarece aceștia pot amenința nu numai cu pierderea mijloacelor de trai sau cu furtul ilegal al proprietății victimelor ocupației. Militanții ruși nu prețuiesc viețile ucrainenilor și viața copiilor lor. Pentru a salva viețile celor dragi, oamenii sunt adesea forțați să facă așa cum spun ocupanții.

Comunitatea internațională, condusă de Ucraina, nu recunoaște farsa pseudo-politică care are loc în teritoriile ocupate. Aceste regiuni fac parte din Ucraina, iar din moment ce țara se află sub legea marțială, nu pot avea loc alegeri.

În plus, este important de menționat că procesul electoral, care are loc în interiorul granițelor Rusiei, nu se distinge prin exprimarea liberă a voinței cetățenilor. Rusia lui Putin a încetat de mult să mai fie o democrație electorală. După cum a remarcat la întâmplare secretarul lui Putin, Dmitri Peskov, în principiu, Rusia nu are nevoie de alegeri. El nu a spus direct că rezultatele lor sunt cunoscute de mult. Peskov s-a ascuns în spatele conceptului de birocrație, dar, de fapt, orice alegere din Federația Rusă este o performanță a unui singur actor care joacă rolul principal în ea.

Indiferent cât de mult ar falsifica Rusia prezența la alegeri și rezultatele, orice țară adecvată înțelege că aceasta este o încercare a propagandei lui Putin de a crea un strat de legitimitate pentru dictatura de la Kremlin. Mass-media rusă nu acoperă modul în care partizanii din teritoriile ucrainene ocupate de ruși sabotează în orice mod posibil procesul de alegeri ilegale. De asemenea, Kremlinul nu demonstrează cum ucrainenii strica formularele de vot, le sfâșie sau scriu acolo tot ce cred despre ocupanți.

Pseudoreferendumul de anul trecut a arătat că ucrainenii nu vor suporta guvernul rus criminal. Și indiferent de modul în care Putin încearcă să creeze iluzia „legalității”, orice activitate a rușilor sau a colaboratorilor în teritoriile ocupate ale Ucrainei este lipsită de valoare din punct de vedere juridic.

Declarațiile de propagandă rusă în stilul „Rusia este aici pentru totdeauna” sunt ușor dezmințite de armele armatei ucrainene, care cu siguranță va elibera toate teritoriile sale care aparțin legal doar Ucrainei.

#alegeri #Rusia #Pescov

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button