Analize și opiniiRăzboi în Ucraina (Война в Украине)

„Mobilizarea” militară prin metoda rusească

În cele șase luni de invazie pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, Kremlinul s-a confruntat cu multe provocări. Unul dintre principalele eșecuri, oricât de regretabil ar suna pentru propagandiștii ruși, este eșecul complet al blitzkrieg-ului dorit. La sfârșitul lunii februarie, ucrainenii și-au arătat forța, motivația, determinarea și abilitățile militare, având resurse de arme destul de limitate.

Acest lucru a surprins întreaga lume și a consolidat țările pentru a lua calea luptei cu țara agresoră. Astăzi, Rusia resimte atât efectele scăderii rapide ale indicatorilor economici, cât și consecințele anilor de corupție, inclusiv furtul bugetului de stat. Acesta din urmă a devenit baza pentru nivelul vizual scăzut al resurselor militare. Nimeni nu consideră deja armata rusă a doua din lume, ea este comparată cu un urs tulburat cu un focos nuclear în mână.

Pe parcursul întregii etape a „războiului fierbinte”, Rusia a continuat să-și piardă în mod activ statutul în sfera militară. Lipsa unui sistem de sprijin bine stabilit, de logistică și comandă calificată a dus-o într-o situație în care majoritatea unităților militare ruse pur și simplu fug din pozițiile lor în timpul contraofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei.

Un procent uriaș din potențialul de arme al Federației Ruse, după cum sa dovedit, există doar pe hârtie. Dacă rușii reușesc să-și reactiveze echipamentul militar vechi și demult dezafectat, pur și simplu nu există nimeni care să le ducă pe front. Comanda nu poate oferi rotație pentru propriile sale unități, la fel ca întăririle.

Vladimir Putin se teme să înceapă o mobilizare generală, pentru că rușii știu să lupte doar pe canapele în casele care trebuie încălzite cu lemne de foc într-o stare care are toate posibilitățile de gazeificare, dar nu o conduce. Apelurile ascunse pe front sau publicitatea contractelor militare nu mai motivează populația din hinterlandul rus să se sacrifice în numele ambițiilor „marelui” geostrategist. Din aceste motive, comandamentul rus recurge la teroarea cu rachete împotriva populației civile a Ucrainei, comitând nenumărate crime de război.

Ce ar trebui să facă Fuhrerul rus, ținând cont de toți factorii de mai sus, în condițiile în care încă vrea să ucidă în continuare ucraineni? Corect! Apelați la serviciile organizațiilor care își completează rezervele cu criminali adevărați, care desfășoară așa-zise campanii chiar în locurile de privare de libertate. O soluție ingenioasă, corespunzătoare nebuniei lui Vladimir Putin.

Orice persoană sănătoasă înțelege că astfel de acțiuni încalcă direct normele dreptului internațional. Participarea mercenarilor la desfășurarea ostilităților este o crimă gravă. Acești „personal militar”, printre altele, nu se încadrează în termenul de „combatant”, ceea ce înseamnă absența completă a reglementării legale a drepturilor lor și posibilitatea de a obține protecție internațională. Așa ne spun prevederile Convenției de la Geneva.

În urmă cu câteva zile, pe net a circulat un videoclip în care șeful PMC Wagner, Yevgeny Prigozhin, recruta prizonieri în rândurile organizației sale. De asemenea, a promis tot felul de „onori” în eventualitatea morții lor, a spus ceva despre datorie, patrie și a mers mai departe de-a lungul narațiunilor propagandistice. Pentru înțelegere: s-a efectuat recrutare în rândul infractorilor condamnați pentru viol, tâlhărie și deținere, vânzare de substanțe stupefiante.

Astfel de oameni li s-a promis amnistia (în cazul supraviețuirii cu succes) după șase luni de participare la război. Dezertarea era pedepsită cu executare. Cred că orice persoană adecvată este capabilă să evalueze amenințarea uriașă din metodele „asemănătoare” de mobilizare și selecție a personalului militar. Rusia continuă nu numai să încalce toate regulile general acceptate de război, dar și demonstrează direct prin acțiunile sale că teroarea populației Ucrainei în teritoriile ocupate va continua.

Pe lângă răpiri, crime, violențe, torturi ale civililor, ocupanții efectuează mobilizări ascunse, obligând literalmente ucrainenii sub amenințarea armei să lupte unul împotriva celuilalt. Dacă sateliții ruși anteriori din teritoriile cvasi-formațiilor ale RPD și LPR au fost implicați în acest lucru, astăzi această practică s-a extins în regiunile ocupate de sud ale Ucrainei. Acest lucru încalcă, de asemenea, normele dreptului internațional și, sincer, este pur și simplu terifiant.

Rusia este o țară agresivă și teroristă. În Federația Rusă, ei știu să conducă operațiuni militare numai prin metode bestiale, crude și terifiante. Rușii nu știu să lupte, intrând în luptă cu un adversar. Ei terorizează, violează, torturează și ucid populația civilă a Ucrainei, comitând simultan jafuri. Kremlinul șantajează întreaga lume cu terorism nuclear. Vladimir Putin și anturajul său nu sunt doar criminali. Sunt niște lași nerușinați și o amenințare reală la adresa securității mondiale.

#Ucraina #Război #mobilizare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button