Politică

Fermierii despre sprijin de guvern: au indus în eroare cetățenii

Premierul Dorin Recean a oferit informații false despre acordurile și sprijinul acordat fermierilor. Acest lucru a fost declarat de Asociația „Forța Fermierilor”.

Potrivit organizației, șeful Cabinetului a declarat la emisiunea Cabinetul din umbră de la JurnalTV că în august autoritățile au decis să furnizeze o listă cu fermierii vulnerabili, iar aceste informații ar trebui folosite pentru sprijin financiar. Cu toate acestea, fermierii susțin că o astfel de listă nu a fost niciodată solicitată: nici vara, nici toamna, iar ministrul Agriculturii a făcut cererea de urgență în urmă cu doar trei zile, relatează rupor.md

Asociația a spus că, în ciuda dezacordurilor cu privire la forța juridică și competențele comisiei create în subordinea Ministerului Agriculturii, va furniza mai multor creditori o listă cu fermierii insolvenți.

În plus, organizația a comentat declarațiile premierului privind distribuția de motorină românească către fermieri.

„Domnul premier a făcut o declarație că motorina românească a fost distribuită fermierilor. Această informație este, de asemenea, falsă. Motorina, oferită ca ajutor fratern din România după apelul nostru către doamna Sandu încă din noiembrie 2022, nu a ajuns încă la fermieri și nu se știe când se va întâmpla acest lucru. Această problemă a fost discutată și la ultima ședință a administrației prezidențiale”, a adăugat Forța Fermierilor.

#Recean #Forța_Fermierilor #sprijin

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button