Politică

Fermierii vor relua vineri protestul din centrul Chișinăului

Fermierii/agricultorii revin vineri, 8 decembrie curent, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) pentru a protesta împotriva autorităților care nu le satisfac revendicările. Aceștia vor ajunge la zecile de tractoare parcate în piața centrală a orașului începând cu ora 10:30, scrie Ziarul Național.

Asociația „Forța Fermierilor”, condusă de Alexandr Slusari, nu precizează dacă fermierii vor organiza din nou un marș cu tractoarele pe străzile din Chișinău.

Amintim că, acum două zile, fermierii au venit cu saci de balegă și baloți de paie pentru autorități, nemulțumiți că acestea nu acceptă instituirea unui moratoriu la achitarea datoriilor agricultorilor față de creditori, anularea penalităților impuse de bănci pentru un an și mai mulți bani în Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii. Drept răspuns Guvernul a transmis că autoritățile au alocat subvenții în sumă de 1,9 miliarde de lei în acest an pentru agricultori și că „resursele noastre comune trebuie să fie alocate responsabil tuturor care au nevoie și să ajute agricultura să fie profitabilă”.

#Fermierii #PMAN #protest

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button