Politică

Recean: Trebuie să oprim conversația geopolitică despre direcția dezvoltării noastre

Republica Moldova are nevoie de primari onești și responsabili care să ajute autoritățile să construiască Europa acasă, a spus premierul Dorin Recean la Forumul Primarilor.

Premierul a enumerat, de asemenea, câteva dintre activitățile desfășurate în cadrul programului Satul European, care țin de construcția de drumuri, apeducte și canalizare. Totodată, a vorbit despre renovarea școlilor și grădinițelor, precum și despre posibilitatea dezvoltării unor noi programe, transmite radiomoldova.md

“Trebuie să oprim această conversație geopolitică despre direcția noastră de dezvoltare. Să explicăm oamenilor beneficiile integrării europene. Acestea sunt condiții de viață îmbunătățite, educație de calitate, dezvoltarea familiei, stimularea activității economice”, a spus Recan.

Potrivit premierului, guvernul va realiza o majorare a salariilor primarilor, viceprimarilor și secretarilor de consiliu, așa cum a solicitat președintele Maia Sandu.

„Să lucrăm și la creșterea veniturilor. Să le demonstrăm cetățenilor că generarea de venituri justifică această creștere și îmbunătățește serviciile sociale oferite. Guvernul va fi aproape de primării și va oferi instrumentele necesare”, a mai spus premierul.

Reamintim că la Chișinău are loc Forumul Primarilor, la care participă 700 de primari din toată țara.

#Recean #Forumul_Primarilor #UE

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button