Politică

Centrul Capitalei, paralizat: Mii de oameni s-au adunat în fața Parlamentului pentru a protesta

Nemulțumirile cresc la fel ca și numărul protestatarilor care s-au adunat în fața Parlamentului pentru a protesta împotriva guvernării și a scumpirilor din ultimul timp. Potrivit unui comunicat remis de Partidul Politic Șor în jur de 60 de mii de oameni sunt așteptați în centrul Capitalei pentru a cere demisia conducerii Republicii Moldova, transmite sursa.

La fața locului au mers și reporterii TV8 pentru a discuta cu manifestanții despre ce îi nemulțumesc.

Și de această dată, manifestația este condusă de către președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu. 

Protestatrii scandează „Jos Guvernare” și „Vrem anticipate”.

TV8.md reamintește că întrebată cum comentează protestul organizat de Partidul Șor, președinta Maia Sandu a declarat că „hoții și marii corupți, care nu vor ca reforma justiției să fie dusă mai departe” sunt cei care-i cer demisia. 

Întrebată de jurnaliști de ce nu este aplicat art.8 din hotărârea Parlamentului cu privire la declararea stării de urgență, care prevede interzicerea oricărui gen de protest această perioadă, șefa statului a spus că această întrebare trebuie adresară Executivului.   

Vineri, 6 octombrie, Poliția Republicii Moldova s-a adresat în instanța de judecată cu solicitarea de a fi obligată Autoritatea Publică Locală (APL) să suspende protestele care au loc de circa trei săptămâni.

În perioada de trei săptămâni de protest, poliția a remis Primăriei municipiului Chișinău șase sesizări cu informații cumulative despre toate încălcările admise în spațiul public, fiind punctate numeroase abateri admise și solicitând modificarea programului de întruniri sau, după caz, sistarea acestora.

Și prim-ministra Natalia Gavrilița a solicitat organelor de drept în cadrul ultimei ședinței de Guvern, să înăsprească măsurile de pedeapsă pentru protestatarii care încalcă legea.

#Chișinău #Parlamentul #protestari

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button