Societate

Festivalul Etno Gastronomic „Bostaniada”, considerat un eveniment de referință al toamnei, s-a desfășurat în satul Bălăbănești, adunând un public numeros

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a subliniat importanța acestor festivaluri pentru cultura moldovenească, remarcând că acestea pot fi apreciate la nivel european odată ce Moldova va adera la Uniunea Europeană.

Evenimentul, care a avut loc pe parcursul a două zile, a oferit o gamă variată de activități, incluzând expoziții de bostani, un târg de meșteșuguri, gastronomie tradițională și diverse activități recreative pentru copii. Un aspect distinctiv a fost prezentarea unui bostan gigantic, cântărind 800 de kilograme, crescut de agricultorul Vasile Spînu, transmite sursa.

Ajuns la a 13-a ediție, „Bostaniada” are ca scop promovarea beneficiilor dovleacului, sprijinirea agriculturii locale și stimularea turismului în zonă. De-a lungul anilor, acest festival a devenit o tradiție, subliniind bogăția culturală și agricolă a Republicii Moldova.

#eveniment

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button