Război în Ucraina

FOTO din Mariupol – Rușii vor să redenumească orașul

Mariupolul ar putea avea alt nume. Potrivit publicației ucrainene Babel, autoritățile de ocupație vor să redenumească orașul în Jdanov – în cinstea ideologului epocii sovietice. Funcționarul născut la Mariupol a inițiat procesul de răzbunare împotriva intelectualității ucrainene.

Andrei Jdanov juca rolul de legătură între Stalin și scriitorii epocii, cărora li se interzicea să scrie în afara „normelor”. Cei care nu respectau aceste reguli, erau considerați dușmani ai poporului și pedepsiți cu închisoarea sau chiar cu moartea, transmite sursa.

Ultimii apărători ucraineni au părăsit uzina Azovstal din Mariupol la mijlocul lunii mai. Potrivit jurnaliștilor ucraineni, după ce au preluat controlul orașului, noile „autorități” s-au ocupat în primul rând de revopsirea indicatorului de la intrarea în localitate în culorile tricolorului rus.

În ultima perioadă, s-a înregistrat un aflux de politicieni ruși, care vin să se fotografieze în Mariupol. Aici a ajuns recent și jurnalistul Vladimir Soloviov, propagandistul favorit al lui Vladimir Putin, ca să le povestească rușilor despre orașul „eliberat de naziști”.

Mariupolul s-a aflat în asediu mai multe luni, până când trupele ruse au preluat controlul asupra orașului. Anterior, oficialii ucraineni anunțau că orașul nu are acces la energie, linii de comunicații, apeduct și canalizare, iar din cauza cadavrelor care se descompun pe străzi, localitatea se afla în pragul epidemiilor.

#Mariupol #Ucraina #război #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button