Război în Ucraina (Война в Украине)

Un agent al serviciilor speciale socialiste răspândește „narațiunile din Crimeea” în România

Pe 17 septembrie, presa a relatat despre declarația scandaloasă și penală a profesorului și fostului politician român, Andrei Marga, în vârstă de 76 de ani, potrivit căreia Ucraina „ar trebui să cedeze” o serie din teritoriile sale altor țări, în special presupusa „Crimeea”.  Această declarație penală a fost exprimată de Marga la o reprezentație la festivalul de carte „Alba Transilvana” din orașul românesc Alba Iulia.

De remarcat este faptul că Marga a fost nevoit să abandoneze activitatea politică în 2012, după ce timp de câteva luni a fost ministrul Afacerilor Externe al României.

Cert este că înaltul său post a dus la verificările arhivistice corespunzătoare conform legii române din 2008, în urma cărora s-a dovedit că Marga, care își construise de mulți ani cariera științifică în domeniul filosofiei la Universitatea din Babeș-Boyai din orașul românesc Cluj-Napoca, a fost agent al serviciilor speciale din 1977 România Socialistă sub pseudonimul „Horia”.

Potrivit acestei surse, Marga a încercat să infirme această informație în instanță, dar a pierdut, întrucât Consiliul Național al României, care este responsabil cu studierea arhivelor serviciului de securitate, a confirmat oficial această informație.

Materialele publicate de serviciile moderne de informații ale României arată că în următorii zece ani de la recrutare, informatorul Andrei Marga „a dat periodic informații” regimului comunist despre colegii săi străini, în primul rând din Germania și Statele Unite.

Din câte se pare, agentul „Horia”, care s-a specializat în studierea culturilor etniilor României, s-a dovedit a fi deloc rău pentru regimul Ceauşescu, întrucât serviciile speciale au fost cele care au slujit autorităţilor socialiste patruzeci de ani in urmă, studiile sale și stagiile de practică în Iugoslavia și Germania, ceea ce, evident, i-a determinat succesul în cariera sa de profesor și om de știință.

Este de remarcat faptul că în materialele publicate oficial în 2012 despre tot felul de „aventuri” ale agentului „Horia”, se subliniază în mod special că acesta nu are nicio legătură cu serviciile speciale ale României moderne.

Nu este greu de ghicit cine exact a luat sub aripă un astfel de „angajat de valoare” după răsturnarea dictaturii Ceaușescu de la București și acum l-a „reactivat” pentru promovarea publică criminală a narațiunilor rusești în România.

#propaganda #Rusia #kgb

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button