Economie

Gazprom va fi dat în judecată. Zaharova: Moldova a încălcat contractul

Moscova a venit cu o reacție după ce vicepremierul Andrei Spînu a declarat că Guvernul va acționa în judecată concernul rus Gazprom.

Astfel, în cadrul unei conferințe, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a menționat că Moldova a încălcat de nenumărate ori contractul, transmite sursa.

De asemenea, ea a recomandat părții moldovenești să nu politizeze subiectul.

„Noi vedem că declarațiile noastre ajung la țintă, vedem că este o atitudine serioasă față de ele la Chișinău, astfel, noi continuăm. Am atras atenția la declarația nefondată a vicepremierului, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Vreau să menționez că Gazprom, de câteva decenii, asigură securitatea energetică a mai multor țări, inclusiv Moldova. 

Partea moldovenească, pe parcursul acestui an, a încălcat de nenumărate ori contractul cu Gazprom în ceea ce privește achitarea gazului. Mai mult, potrivit protocolului semnat de Andrei Spînu cu conducerea concernului în octombrie 2021, se prevedea realizarea unui audit al datoriei istorice până la data de 1 mai curent. Această obligațiune, partea moldovenească de asemenea nu a îndeplinit-o.

Le-aș recomanda partenerilor de la Chișinău să renunțe la politizarea subiectului, care este unul exclusiv comercial”, a declarat Zaharova.

Reamintim că, în cadrul unui interviu pentru DW, ministrul Andrei Spînu a spus că Guvernul va acționa în judecată concernul rus Gazprom. Decizia dată a fost luată din cauza diminuării livrărilor de gaze.

#Gazprom #energie #Moldova #criză

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button