Societate

Geniștii Armatei Naționale au lichidat 347 de obiecte explozive în raioanele Ștefan Vodă, Ungheni și Orhei

Pe parcursul lunii noiembrie, echipele de geniu ale Armatei Naționale au executat 17 misiuni de deminare, fiind solicitate în raioanele Ștefan Vodă, Ungheni și Orhei. În urma cercetării solului, geniștii militari au depistat 347 de obiecte explozive și peste 13 900 de cartușe de diferit calibru, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În perioada menționată, în satul Răscăieți, din raionul Ștefan Vodă, în timpul lucrărilor agricole, localnicii au depistat mai multe muniții. La fața locului s-a deplasat grupul de geniști ai Batalionului „Codru”, condus de căpitanul Ion Golovei. În urma cercetării terenului, au fost descoperite 304 obiecte explozive de diferit calibru și peste 3 900 de cartușe.

Tot în aceeași localitate, o altă echipă de deminare, condusă de căpitanul Anatolii Gudumac, a identificat 10.000 de cartușe și 17 obiecte explozive, printre care proiectile de artilerie și mine antipersonal.

Toate munițiile au fost distruse în condiții de maximă securitate. De la începutul anului curent, geniștii Armatei Naționale au lichidat un număr total de 1 328 de obiecte explozive și 27 868 de cartușe.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button