Război în Ucraina

Germania iarăși se opune interzicerii importului de gaze din Rusia

Oprirea gazului rusesc în Germania este discutată din nou, având în vedere agresiunea rusă în Ucraina.

Dar angajatorii și sindicatele din Germania avertizează acum despre efectele devastatoare pe care acest lucru le-ar avea: „Ar duce la dezindustrializare”, transmite sursa.

Oprirea gazului rusesc în Germania

Angajatorii și sindicatele au avertizat împreună cu privire la o posibilă interdicție a importurilor de gaze rusești în Germania.

Președintele asociației patronale BDA, Rainer Dulger, și președintele Confederației Sindicatelor Germane (DGB), Reiner Hoffmann, au spus într-o declarație comună către Agenția de Presă Germană, potrivit Zeit că trebuie vizate sancțiuni pentru a face presiuni asupra părții sancționate și evitat pe cât posibil răul asupra propriei economii. „Nu vedem așa ceva cu embargoul asupra gazelor aflat în discuție în prezent”.

Dulger și Hoffmann susțin că efectele negative asupra economiei și ocupării forței de muncă ar fi în prezent mai mari în Germania decât în Rusia. „În Germania, un embargo rapid pe gaz ar duce la pierderi de producție, opriri ale producției, dezindustrializare în continuare și pierderi de locuri de muncă pe termen lung”.

Potrivit DGB și BDA, sunt necesare o economie stabilă și o piață a muncii pentru a sprijini în continuare Ucraina și pentru a menține presiunea asupra Rusiei. „În următoarele luni ne vom confrunta cu o serie de provocări. Nu putem face acest lucru dintr-o poziție de slăbiciune”.

Sancțiuni fără precedent

Ca răspuns la atacul Rusiei asupra Ucrainei, UE a decis să oprească importurile rusești de cărbune și să impună noi sancțiuni. De asemenea, se vorbește mult în aceste zile despre eliminarea treptată a gazului și petrolului rusesc, scrie ziarulromanesc.de.

Germania și alte țări, pe de altă parte, s-au ferit să facă acest lucru din cauza potențialelor daune economice. De exemplu, industria chimică și-a subliniat consumul ridicat de petrol și gaze și a avertizat cu privire la consecințe fatale pentru lanțurile de valorificare ale țării dacă ar avea loc opriri pe termen lung ale fabricilor. Produsele chimice sunt necesare în aproximativ 95% din toate produsele industriale.

#război #sancțiuni #Germania #gaz

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button