Economie

Grosu invită oamenii de afaceri cehi să investească în continuare în R. Moldova: „Depunem eforturi pentru a elimina birocrația”

Igor Grosu i-a invitat pe oamenii de afaceri cehi să investească în continuare în Republica Moldova, asigurându-i de toată deschiderea, având un partener sigur și de încredere în guvernarea de la Chișinău. Speakerul aflat la Praga, cu ocazia participării la Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană, s-a întâlnit cu Ondřej Frydrych și Jan Ruzicka, reprezentanții Fondului de investiții ceh PPF Group’s Investment, unul dintre cele mai mari din Europa Centrală, transmite sursa

La întrunire au participat și managerii unor companii cehe care dețin deja afaceri în Moldova, Dusan Cvalek, directorul executiv adjunct al trustului de presă CME (Central European Media Enterprises) și Peter Stohr, președintele Premier Energy pentru România și Moldova.

Igor Grosu le-a vorbit despre agenda de reforme și despre principalele priorități ale guvernării, în special, consolidarea instituțiilor statului și crearea unui mediu de afaceri competitiv.

„Depunem eforturi pentru a elimina birocrația din diferite sectoare ale economiei și accelerăm acele reforme de care au nevoie atât investitorii străini, cât și companiile locale – a justiției și a serviciului public”, a menționat Președintele Parlamentului.

În perioada 24-25 aprilie, speakerul Igor Grosu se află în Republica Cehă, unde se desfășoară Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană.

#Igor_Grosu #investiri #Moldova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button