Război în Ucraina

Grupul Wagner a început să recruteze deținuți politici din Cecenia

Grupul de mercenari Wagner a început să recruteze deținuți politici din închisorile cecene, pentru a fi trimiși să lupte în Ucraina. Anunțul a fost făcut joi, de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Potrivit serviciilor de informații ucrainene, grupul rus de mercenari Wagner a început să recruteze prizonieri din coloniile din Cecenia, parte a Federației Ruse, majoritatea celor recrutații fiind condamnați din motive politice”, se arată în postarea publicată de conducerea armatei ucrainene.

Conform surselor ucrainene, este vorba despre colonia penitenciară nr. 3 din orașul Argun și colonia penitenciară nr. 2 din satul Cernokozovo, Cecenia.

Peste 50 de deținuți politici din aceste colonii ar fost deja „mobilizați” pe frontul din Ucraina, transmite sursa.

Rolul Wagner s-a schimbat semnificativ după invazia rusă a Ucrainei. În conflictele anterioare, grupul de mercenari avea standarde de recrutare relativ înalte, iar mulți dintre membrii săi erau foști militari ruși profesioniști.

În opinia Ministerului Apărării din Marea Britanie, acum Wagner preferă cantitatea în detrimentul experienței sau calitatății. Pe parcursul ultimelor luni, mercenarii ruși au dezvoltat mai multe „tactici brutale” ofensive, în care deținuții sunt folosiți pe post de luptători pe prima linie.

#Grupul_Wagner #deținuți_politici #recrutare #Cecenia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button