Analize și opiniiRăzboi în Ucraina (Война в Украине)

Începutul sfârșitului pentru Putin și armata rusească?

Dimineața zilei de 21 septembrie 2022, rușii au întâlnit-o destul de ambiguu. Deși stările lor de spirit pesimiste au început în seara zilei de 20 septembrie, când președintele lor Vladimir Putin urma să se adreseze oamenilor din emisie. Din vreun motiv necunoscut, nu a fost emisie, a fost amânată pentru dimineață. În discursul său, dictatorul de la Kremlin a încercat din nou să intimideze lumea cu arme nucleare, a vorbit despre așa-zisele referendumuri privind alăturarea teritoriilor ocupate ale Ucrainei la Federația Rusă.

Cu toate acestea, cel mai important lucru care i-a forțat pe mulți Z-patrioți să broneze toate biletele pentru următoarele zboruri către țările fără viză în termen de o oră a fost anunțul unei presupuse mobilizări parțiale. De ce se presupune? Deci, până la urmă, Rusia desfășoară mobilizări ascunse de câteva luni, iar după publicarea categoriilor de cetățeni care se încadrează în proiect, a devenit clar că, de fapt, aproape toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani sunt apți pentru război.

Două ore mai târziu, rușii înspăimântați au început să distribuie „convocația” pe rețelele de socializare. Le-au găsit pe site-ul pro-guvernamental al serviciilor publice, pe care Kremlinul l-a promovat cu sârguință în ultimii doi ani. Curând, „liberalii” Rusiei au început să cheme cetățenii să iasă în stradă. Până seara, mitingurile s-au adunat în unele orașe ale Federației Ruse, printre care Moscova și Sankt Petersburg.

Numărul lor a fost ridicol, iar oamenii nu au încercat să-și protejeze cumva oamenii care aveau păreri asemănătoare de forțele de securitate și de poliție. Cel mai probabil, numărul mic de oameni la proteste (față de 145 de milioane de oameni) s-a datorat faptului că majoritatea cetățenilor au stat la coadă pe jos pentru a trece granița cu Finlanda și Georgia. Un astfel de „zel” nu a fost în mod clar apreciat de Kremlin, deoarece deputații Dumei de Stat au început să-i amenințe pe ruși cu închiderea granițelor.

Locuitorii Federației Ruse au început în mod activ să caute pe internet modalități de a evita mobilizarea, luând în considerare posibilitatea automutilării. Dar și aici autoritățile au putut să prevadă acțiunile lor, declarând răspunderea penală pentru acest lucru. Capcana s-a închis.
Apelul ministrului apărării Serghei Şoigu, care fanteza cu pierderile uriaşe ale Forţelor Armate ale Ucrainei, el le estima pe cele ruseşti la aproximativ 5.000.000, a fost tot „oskoronosny”.

Ar fi amuzant, dar rușii nu râd: de ce chemați 300 de mii de oameni la război dacă pierderile sunt de la 1 la 10? Dar înțelegem cu toții că minciunile, ipocrizia și fanteziile bolnave ale celor de la putere sunt clasice pentru politica rusă. Un fapt interesant, dar legea de mobilizare recent adoptată și introducerea răspunderii penale pentru dezertare nu i-au alertat deloc pe ruși. Chiar este necesar să vorbim despre totul direct și direct pentru a înțelege în ce fel de canalizare se încadrează statul tău?

După cum sa menționat mai devreme, Vladimir Putin a vorbit și despre organizarea de referendumuri ilegale, potrivit cărora teritoriile ocupate ale Ucrainei, inclusiv regiunile Lugansk și Donețk, ar trebui să devină parte a Federației Ruse. Propagandiștii pro-Kremlin au început să rotească aceste informații săptămâna trecută, permițându-și să „prevadă” rezultatele aproximative. Rușii din nou nu sunt deloc îngrijorați de faptul că după astfel de evenimente teritoriile ucrainene vor rămâne ucrainene, conform dreptului internațional, dar vor fi obligați să-și plătească impozitele la trezorerie pentru a-i hrăni pe gauleiteri locali. Povestea Crimeei nu pare să-i fi învățat nimic.

Ceea ce s-a întâmplat astăzi în Rusia nu mai este doar începutul oficial al sfârșitului – este literalmente o chinică de moarte. Nu a fost posibil să se intimideze poporul ucrainean cu astfel de decizii și întreaga lume va reacționa la orice lovitură nucleară. În special, de exemplu, Statele Unite au declarat că Rusia va simți consecințe la scară largă, iar Marea Britanie era în general gata să lanseze o lovitură nucleară de represalii asupra Federației Ruse.

„Cacealmaua” dictatorului de la Kremlin a eșuat din nou, dar i-a distrus complet ratingul în interiorul țării și, potrivit unor surse, în rândul elitelor ruse. Forțele Armate ale Ucrainei au trecut de mult rubiconul și procesul de distrugere a Rusiei a fost lansat de mult atât pe front, cât și în interiorul acestuia.

#Rusia #război #front #mobilizare #sfâr

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button